PONOVO ROĐENA: ANITA MURĐONI TVRDI DA JE BILA NA ONOM SVIJETU

Pogledajte dirljivu ispovijest o čudesnom izliječenju koje je Aniti donijelo duboke spoznaje i promijenilo njen odnos prema životu. U svojoj knjizi “Ponovo rođena” detaljno opisuje svoje iskustvo i šta znači živjeti autentično i bez straha.

U februaru 2006. godine Anita Murđani je primljena u bolnicu u terminalnoj fazi karcinoma. Pala je u komu i svi organi su joj otkazali. Ljekari su rekli njenoj porodici da će da živi još samo nekoliko sati. Ali ono što niko od prisutnih nije znao je da je Anita upravo tada doživljavala nevjerojatno iskustvo blizu smrti.

U tom stanju mogla je da vidi, čuje i osjeti sve što se oko nje događalo. Doživjela je rijetko iskustvo. Prešla je na “drugu stranu”, kako kaže, i vratila se kako bi podijelila s nama ono što je naučila. Ljekari su joj tog jutra prognozirali još samo nekoliko sati života, a ona se već slijedećeg jutra probudila. Nekoliko dana kasnije karcinom se potpuno povukao.

U intervjuu koji je dala spisateljici Dženifer Pastilof, Anita je nepretenciozno i šaljivo podijelila ono što je naučila iz NDE. Njena poruka je da je nužno da snažno i svim srcem volimo – sebe!

1. Nemojte doživljavati život preozbiljno.

2. Jedite čokoladu.

3. Osjetite svoju veličanstvenost.

4. Jedite još čokolade.

5. Uživajte u životu i radite ono što vam donosi radost.

6. Neka je vaša svakodnevica ispunjena onim što vas čini sretnim, a ne onim što mislite da bi trebalo ili što drugi misle da bi vi trebalo da radite.

7. Živite strastveno i s puno ljubavi, a ne u strahu od neuspjeha.

8. Započnite svaki dan s, vama dragom, pjesmom i pjevajte.

9. Smijite se sebi svaki dan (što više to vježbate, prije ćete dostići nirvanu).

10. Svakim pogledom u ogledalo, podsjetite se da ste savršeno božije dijete, koje je tu da bude vjerno sebi. Vaš jedini cilj jeste da živite ono što jeste. U pokušaju da budete neko drugi, univerzum lišavate samog sebe.

11. Ne zamarajte se previše time da li ste u pravu. Kada nam je jedini cilj da budemo svoji, teško možemo da pogriješimo.

12. Svaki dan započnite jasnom namjerom, ostavljajući iza sebe jučerašnje emocije. Svaki dan je prazno platno na koje možemo da naslikamo sve što poželimo. Tako da je na nama izbor hoćemo li obojiti svoje platno radošću, ljubavlju i smijehom ili strahom, ljutnjom, kajanjem, tjeskobom i zabrinutošću.

Pogledajte video: