Pomoć iz prirode: VISOK KRVNI PRITISAK SPUŠTAJU BOROVNICA, BANANE, CVEKLA

Visoki krvni pritisak, poznat i kao tihi ubica, sve više pogađa i mlađu populaciju, onu u tridesetima, pa čak i u kasnim dvadesetim godinama. On može pruzrokovati bolesti srca, probleme sa bubrezima i druge zdravstvene smetnje.

Ukoliko patite od povišenog pritiska, taj problem nikako ne biste smjeli da ignorišete. Mala pomoć kod ovo stanja mogu biti i namirnice koje konzumirate, a ovo su samo neke od njih. To svakako nije trajno rješenje, za tako nešto najbolje je da se obratite ljekaru. Ovo su namirnice koje mogu da utiču na visok krvni pritisak i smanje ga:

Borovnice
Pojedite svaki dan količinu borovnica koja stane u jednu šoljicu i smanjićete krvni pritisak kao i opasnost obolijevanja od arterioskleroze, odnosno otvrdnuća arterija kao i opšti rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Jogurt
Redovna konzumacija probiotika iz jogurta, kao i iz fermentisanog i kiselog mlijeka i sira pospješuje zdravlje srca, a uz to pruža i druge zdravstvene dobrobiti kao što je regulisanje holesterola, smanjenje nivo glukoze u krvi kao i otpornost na inzulin. Probiotici takođe pomažu i kod normalnog rada hormonalnog sistema koji reguliše krvni pritisak i nivo tečnosti u organizmu.

Crna čokolada
Kakao prah i čokolada bogata antioksidansom flavonoidom, odnosno crna čokolada, mogu značajno smanjiti krvni tlak.

Banane
Krvni pritisak raste zbog prevelike količine natrijuma u krvotoku, a kako biste smanjili količinu natrijuma i zaustavili njegovo negativno djelovanje potrebno je da unosite dovoljne količine kalijuma. Ovim mineralom koji suzbija potencijalno opasan natrijum banane su krcate, ali i krumpir, zeleno povrće, bijeli pasulj, sjemenke, orašasto voće i avokado. Za najbolji rezultat potrebno je unositi dvostruko veću količinu kalijuma od natrijuma.

Sok od cvekle
Popijte svaki dan čašu ovog super zdravog soka neodoljive crveno–ljubičaste boje i krvni pritisak će vam biti stabilizovan. Sok od cvekle pospješuje protok krvi, pa je odličan izbor kada je zdravlje kardiovaskularog sistema u pitanju.