Pomoć iz prirode: 3 PRIRODNA PREPARATA ZA JAČANJE KOSE I VRAĆANJE SJAJA!

Umjesto skupih preparata, uvijek možete da se okrenete prirodnim preparatima za njegu kose.

Njihova prednost je što su, ne samo jeftini, već i veoma jednostavni za korištenje. Predstavljamo vam tri domaća preparata za obnavljanje i jačanje kose.

Voda od krompira

Voda od krompira sadrži sastojke koji jačaju kosu, sprječavaju opadanje i pospješuju njen rast. Krompir je bogat hranljivim materijama koje su blagotvorne za kosu, i sa ovim prostim trikom uspjećete da poboljšate rast kose. Jedino što treba da uradite je da prokuhate koru krompira u većoj količini vode, ostavite da odstoji, a zatim kosu isperete ovom tečnošću.

Bjelance
Belance je bogato vitaminima i proteinima koji značajno utiču na rast kose. Kako biste iskoristili njegove prednosti, odvojite bjelance od žumanceta i umutite ga, zatim ga nanesite na cijelu kosu i ostavite da djeluje 20 minuta. Nakon toga kosu isperite.

Ulje jojobe
Jojobino ulje ima strukturu molekula sličnu eteričnim uljima za njegu kože, te se prema tome koristi za hidriranje i jačanje kose, naročito ako je kosa slaba, tanka i sklona krzanju. Svoj omiljeni regenerator pomiješajte sa malo ulja jojobe, a takođe možete jojobino ulje nanositi direktno na kosu.

error: Content is protected !!