Pomiješajte samo ova tri sastojka iz kuhinje: Dobićete lijek moćniji od svake hemije!

Alternativna medicina vam može pomoći ukoliko imate razne probleme. Pogledajte ovih 9 kombinacija samo 3 namirnice koje svi imamo u našem domu, a koje vam mogu pomoći u raznim situacijama.

1. Problemi sa žuči

Kamen u žuči je zapravo stvrdnuta digestivna tečnost koja je prisutna u našoj žučnoj kesi. Kamen u žuči je veoma bolan problem i može blokirati digestivni trakt. Sve što vam je potrebno kako biste se riješili ovog problema jesu limun i crni biber. Pomiješajte ih sa maslinovim uljem kako biste rastvorili kamen.

2. Afte

Dodajte kašiku gorke soli u šolju tople vode i ispirajte usta poslije svakog obroka. Ovaj prirodni lijek će eliminisati štetne bakterije iz vaših usta i liječiti sluzokožu.

3. Za mršavljenje

Piti smjesu koja sadrži ¼ kašičice bibera, 2 kašike soka od limuna, 1 kašiku meda i toplu vodu kako biste ojačali svoj metabolizam. Ovo bi trebalo piti na prazan stomak, a takođe bi trebalo piti što više vode.

4. Zapušen nos

Pomješajte istu količinu crnog bibera, cimeta, kumina i semena kardamona i sameljite ih. Sameljite ih temeljno kako bi se dobio fini prah i mirisna mješavina. Pomirišite ovu mješavinu i trebalo bi da počnete da kišete. Kihanje otpušiti nos.

5. Krvarenje iz nosa

Kako biste odmah zaustavili krvarenje u nosu, vatu natopite sokom od limuna i ubacite je u nozdrvu. Glavu nagnite kako biste izbegli slivanje krvi u grlo i eventualnu mučninu.

6. Zubobolja

Pomješajte ½ kašičice mljevenog bibera sa uljem karanfilića, a zatim smjesu nanesite na zub koji vas boli. Isto tako, ne zaboravite da operete zube barem 2 puta dnevno i da ih očistite. Takođe je preporučljivo izbegavati slatku hranu.

7. U slučaju napada astme

Za pripremu lijeka potrebno vam je nekoliko zrnaca bibera, 2 pupoljka karanfilića, zajedno sa 15-ak listića svježeg bosiljka i politi šoljom tople vode. Ostavite da odstoji desetak minuta, a zatim procijedite. Dodajte med kada se ohladi. Smjesu možete držati u frižideru i koristiti je duži vremenski period.

8. Prehlada i grip

Kako biste se oslobodili prehlade i gripa, iscedite pola limuna u jednu šolju ključale vode, takođe u šolji ostavite i koru 10-ak minuta. Izvadite limun i dodajte kašiku meda, pijte ovaj napitak dok ne osjetite olakšanje.

9. Vrtoglavica i mučnina

Kako biste smirili želudac, napravite mješavinu crnog bibera i limuna. Pomješajte ih u šolji tople vode i pijte postepeno kako biste zaustavili mučninu.