POLJUPCI OSTAVLJAJU TRAGA NA DUŠI I PUNO KAZUJU O NAMA

Statistika kaže da  66 posto ljudi drži oči zatvorene dok se ljubi. Ostatak uživa u gledanju emocija na licu svog partnera.

Ljubljenje je jedan od životnih najnevinijih užitaka. Poljubac može reći zdravo, zbogom, dati utjehu, biti strastven, romantičan… Drugim riječima, ljubljenje je uvijek prikladno s tom posebnom osobom u vašem životu. Istraživanja su pokazala kako su žene poljupcima stimulirane brže nego li bilo kojom drugom aktivnošću prije stupanja u spolni odnos.

Slina sadrži brojne informacije, tvrde naučnici, pa je ljubljenje i podsvjesno testiranje partnera. Ključnu ulogu u tome imaju feromoni – mirisi koja izlučuju naša tijela, a koji mogu razviti snažnu privlačnost između muškarca i žene. Studije pokazuju da hemikalije koje ispuštamo igraju ulogu u tome hoćemo li nekome biti privlačni ili ne.

Napravljeno je i istraživanje u kojem su ženama dali majice koje su nosili njima nepoznati muškarci. Morale su ih dobro ponjušiti i po mirisu majice odabrati jednog muškarca koji im se čini najprivlačnijim. Skoro sve su izabrale onog koji je imao najrazličitiji genetski kod od njih samih. Tako su podsvjesno zapravo izabrale oca svoje buduće djece koji je najsavršeniji. Naime, poznato je da su djeca zdravija ako se genetski kodovi roditelja različiti.

Istraživači sa Sveučilišta Albany iz SAD-a otkrili su da muškarci i žene različito doživljavaju ljubljenje. U fazi udvaranja, većina žena neće pristati na seks ako se prije toga nisu ljubile s partnerom. Muškarcima poljupci nisu presudni za seks.

Također, muškarci su ti koji prvi počnu s francuskim poljupcem. Pretpostavljaju da to rade zato što slina sadrži muški spolni hormon testosteron pa preko sline pokušavaju saznati koliko je nivo estrogena (ženskog spolnog hormona) kod partneric ( pixelizam.com)

Strastveni, neobuzdani poljupci uzrokuju orkanska uzbuđenja u cijelom tijelu, ubrzava se rad svih organa, pluća, mozga, srca. Srce radi 30 do 60% brže, krv brže cirkulira, povećava se krvni tlak, povisuje tjelesna temperatura za pola stupnja.

Brzi romantični poljubac troši oko 2-3 kalorije, dok će francuski poljubac potrošiti i više od 5 kalorija.Strastveno ljubljenje sagorijeva 6.4 kalorije po minuti.

Evo jedne činjenice za oženjene muškarce. Ljubi li vas muž prije nego ode na posao? Kaže se da muškarci koji ljube svoju ženu prije nego odu na posao žive 5 godina duže od muškaraca koji to ne čine.