Poljupci “od glave do pete” znak su strastvene ljubavi, a poljubac u čelo otkriva zaštitnički stav prema partneru

Evo šta se krije iza poljupca u čelo, obraz…

Poljubac je uzbudljiv, pun strasti, senzualan je. Pravi poljubac je ona iskrica kojom započinje uzbuđenje. A ako poljubac potraje, osećate kako vam srce kuca sve brže i brže… I divan je osjećaj.

Ali, ti “ozbiljni” poljupci (posle kojih ne možete da ne završite u krevetu) nisu jedini u kojima uživamo.

Svaki poljubac je odraz osjećanja osobe sa kojom ste u vezi, pa evo šta znače različite “vrste” poljubaca:

Poljubac u čelo

“Poljubac u čelo pokazuje da između vas vlada snažna bliskost, a ako vas partner ljubi u čelo, sasvim je izvjesno da ste mu seksualno privlačni i ‘slatki’ u isto vrijeme”, kaže za PopSugar dr Dejvid Benet, bračni terapeut.

Poljubac u čelo je odraz iskrene ljubavi i snažne povezanosti među vama. Takođe, to je i način da partner iskaže zastitnički stav i da vam pokaže da vas podržava. Ovaj tip poljupca je odraz emocionalne bliskosti.

Poljubac u stomak

“Ako vas partner ponekad poljubi u stomak, to znači da je potpuno opušten, da osjeća snažnu bliskost, ali i da ga seksualno privlačite, jer poljubac u stomak ne samo da podrazumjeva određenu povezanost, već je i prilično blizu intimne regije”, objašnjava Benet.

Drugim riječima, malo je vjerovatno da će vas u stomak poljubiti neko kome ste samo prolazna avantura.

Poljubac u vrat

Vrat je osjetljiva, ranjiva zona (znate već, karotide prolaze tuda)… “Ako vas partner ljubi u vrat, pokušava da vas dovede u iskušenje, želi da pokažete da ste ranjivi”, kaže Benet. To je istovremeno i snažna erogena zona i vrlo je vjerovatno da osoba koja vas tu ljubi želi da vas “odvuče” u krevet što prije. Svrha ovih poljubaca je da vas uzbude, naravno, i upravo zbog toga su oni uobičajeni dio predigre.

Poljubac u obraz

Možda ste ipak samo prijatelji. “Ako vas osoba sa kojom ste u vezi ljubi samo u obraz, moguće je da više nije ni seksualno ni romantično zainteresovana za vas”, objašnjava dr Benet.

Ali, ako poljupci u obraz nisu i jedini koje dobijate, onda su slatki mali podsjetnik da vas partner voli.

“Sve zavisi od situacije, ponekad poljubac u obraz znači da partner trenutno ima mnogo toga na umu, tako da mu nije do fizičke intimnosti, ali želi da vam pokaže da vas voli”, kaže on.

Poljupci svuda po tijelu

Osoba koja vam čitavo tijelo obaspe poljupcima je vrlo, vrlo zaljubljena. “Poljupci po cijelom pokazuju da partnera seksualno veoma privlačite, i da je vrlo zainteresovan za vas”, objašnjava dr Benet.

Poljupci “od glave do pete” pokazuju da vas ta osoba strastveno voli, da je posvećena vezi i da želi to da vam pokaže.

Partner želi da budete intimni, i da istraži svaki milimetar vašeg tijela… Zvuči savršeno, zar ne?

Strastveni, francuski poljubac

Intenzitet, snažna “hemija” i posvećenost… Ovaj poljubac vas prosto preplavi. To je dobar znak da vam je partner privržen, bar što se seksualne strane veze tiče.

Razmislite i sami, lako je cokiti nekoga u obraz, čak i ako ne gajite naročita osjećanja. Ali strastveno poljubiti nekoga do koga vam nije stalo… To već malo teže ide, zar ne?