Poljaci se plaše SMRTI, u Indiji ne smiju da pipaju STAKLENE TEGLE: Ovo su najčudniji MENSTRUALNI RITUALI na svijetu!

Bake sa ovih prostora su smatrale da nije dobro tuširati se i prati kosu tokom onih dana

Menstruacija nije prijatna pojava ženama, a pored predmenstralnih sindroma, često je praćena bolnim grčevima, neprijatnim mirisom… Kao da nije dovoljno, postoje mnogi mitovi, tabui i čudni menstrualni rituali širom svijeta.

Osim što su naše bake smatrale da je zabranjeno prati kosu i tuširati se tokom menstruacije, tako su i širom svijeta još uvek na snazi neka čudna vjerovanja i navike. Ovo su neka od njih.

Na Filipinima vjeruju da djevojčice kada dobiju prvu menstruaciju, treba da operu lice s menstrualnom krvi, kako bi im koža cio život bila zdrava i čista.

Djevojke u Južnoj Africi tokom menstruacije moraju da budu izdvojene od ostalih i da ne borave s drugim djevojkama, a zbog prvog ciklusa se žrtvuje i koza. Takođe, djevojke koje imaju menstruaciju moraju da budu pokrivene preko glave do zalaska sunca.

U Indiji žene ne smiju da peru kosu do četvrtog dana ciklusa, a za vrijeme menstruacije ne smiju ni da diraju staklene tegle sa zimnicom.
U Avganistanu vjeruju da se žena ne smije kupati tokom ciklusa jer može ostati neplodna.

U Indiji i Nepalu žene tokom menstruacije ne smiju da ulaze u džamije i hramove jer se smatraju “prljavim”, dok se pomenuta mjesta smatraju “čistim”.

U Poljskoj se ne praktikuje seks tokom ciklusa, jer se vjeruje da partneri tada mogu umrijeti.