Policajka velikog srca: Na sred ulice dojila ostavljenu bebu

Primijetila sam da je gladan jer je stalno stavljao ruku u usta, zato sam pitala da ga zagrlim i podojim. Bio je to jako tužan trenutak, duša mi je bila slomljena. Društvo treba da bude osjetljivije na probleme koji se tiču djece”, kazala je lokalnim medijima

Argentinska policajka Selest Ajanja postala je zvijezda kad je na FB-u objavljena fotografija na kojoj doji zanemarenu bebu. Naime, dijete je bilo neuhranjeno kada je primljeno u Dječiju bolnicu “Sister Maria Ludovica” u Buenos Airesu. Beba je bila uznemirena, gladna, a policajka je ponudila da je smiri i podoji.

“Primijetila sam da je gladan jer je stalno stavljao ruku u usta, zato sam pitala da ga zagrlim i podojim. Bio je to jako tužan trenutak, duša mi je bila slomljena. Društvo treba da bude osjetljivije na probleme koji se tiču djece”, kazala je lokalnim medijima.

Fotografija koju je objavio njen kolega podijeljena je više od 100.000 puta i izazvala je pozitivne reakcije širom svijeta.

“Želim da ovaj divan gest ljubavi bude javan. Iako nisi znala ovu bebu, nisi oklijevala da se ponašaš kao majka”, napisao je njen kolega.

Inače, dječak kog je Ajanja dojila je jedno od šestoro djece samohrane majke koja teško uspijeva da se brine o svima i koje je zbrinuto u bolnici.