Pokvareni do srži: 9 OSOBINA ISTINSKI ZLOG ČOVJEKA:

Njemački i danski naučnici predstavili su koncept “zajedničkih faktora za razvoj mračne ličnosti”. Nakon istraživanja otkrili su da zaista postoje ljudi čija je srž, svijest, duša, jednostavno zla.

Ovo istraživanje je ujedno i prvi koncept koji je pružio mogućnost da se vidi koliko je neko zaista zao u dubini duše. Naučnici su otkrili kojih 9 osobina formiraju mračnu ličnost koja karakteriše istinski zlog čovjeka, pokvarenog do same srži:

Egoizam
Pretjerani entuzijazam oko stvari ili aktivnosti koje donose zadovoljstvo ili prednost, a pritom štete drugim ljudima ili čitavom društvu.

Makijavelizam
Sklonost manipulaciji drugim ljudima, nemilosrdnost i um koji stalno smišlja strategije i kalkulacije.

Odsustvo morala
Predispozicija za neetičko razmišljanje, koje se izražava kroz uvjerenja i djela; odbacivanje klasične “moralnosti i njenih ograničenja”.

Narcisoidnost
Glavni motiv jednog narcisa jeste da nahrani svoj ego, po bilo koju cijenu.

Psihološka isključivost
Opsesivno stanje kod kojeg osoba vjeruje da zaslužuje bolje i više od svih drugih.

Psihopatija
Nedostatak simpatije i empatije, kao i okrutnost, a sve to u kombinaciji sa impulsivnošću, odnosno nedostatkom samokontrole.

Sadizam
Sadista je osoba koja obožava da ponižava druge, ali i pokazuje veoma tendenciju ka okrutnom ponašanju prema ljudima. Ispoljava fizičko, psihičko i se*sualno nasilje nad drugima kako bi demonstrirali svoju moć i kontrolu nad žrtvama, ili jednostavno da bi se zabavili.

Opsjednutost samim sobom
Opsesija koja je sa novcem i statusom, priznanjima, diplomama i pozicijama sve strašnija.

Osvetoljubivost
Želja da naude drugim ljudima zbog realnih ili imaginarnih uvreda. Smišljaju najrazličitije osvete, od društvenih i finansijskih, do emocionalnih i fizičkih.

 

error: Content is protected !!