Pokušajte izliječiti proširene vene uz pomoć kriški zelenog ili crvenog paradajza: U roku od dvije nedjelje nestaju čvorovi na venama!

U narodnoj medicini nude recepture za liječenje proširenih vena uz pomoć paradajza? Otkrivamo vam tretmane sa zelenim i sa zrelim paradajzom
prosirene_veneParadajz ima iscjeljujuća svojstva pošto posjeduje supstancu koja ima svojstva slična aspirinu. Ta supstanca se ponaša kao antikoagulans, razrjeđuje krv i poboljšava cirkulaciju. Pored toga, paradajz sadrži flavanoide koji jačaju zidove krvnih sudova.

Kao niskokalorijska namirnica odlično se uklapa u dijetalni jelovnik za one koji žele da smršaju, a preporučuje se i za jačanje odbrambenog sistema organizma. Zapravo, paradajz sadrži dosta ljekovitih materija zahvaljujući kojima i ima antioksidansno i antiseptično dejstvo, dobar je čistač organizma i diuretik. Pokazao je djelotvornost i u liječenju čireva, bubuljica, kao i pojedinih kožnih oboljenja.

Osim toga, povoljno djeluje protiv alergija, anemija, artritisa, astme, bolesti srca i krvnih sudova. Pokazalo se da djeluje i protiv bolesti usta, zuba i ždrijela, bronhitisa, ekcema, istegnuća mišića i ligamenata. Na spisku bolesti su i katarakta, migrena, osteoporoza, povišeni holesterol, poremećeni krvni pritisak, neplodnost, ali i sinuzitis, uganuća, hipertireoza, proširene vene…

Tretman proširenih vena sa zelenim paradaizom

Operite par zelenih paradajza i isjecite ih na kriške ili prstenove. Zatim ih stavite na čvorove proširenih vena i na kapilarnu mrežu vena. Po potrebi previjte. Držite paradajz na tim mjestima dok ne počnete da osjećate blago golicanje. Uklonite paradajz čim počne da vas peče i operite vene hladnom vodom. Rezultati bi trebalo da budu vidljivi uskoro. Proces treba ponavljati pet puta dnevno, najbolje zaredom.

Dvije nedelje nakon ovakve terapije, čvorovi na venama bi trebalo da nestanu, isto kao i otečene vene i bol koji osjetite.

Tretman proširenih vena zrelim crvenim paradajzom

Pored zelenog paradajza, možete koristiti i zreo crveni paradajz. Ovaj tretman je sličan prethodnom. Zreli paradajz treba oprati, nasjeći na kriškice i postaviti na bolne vene da stoje 3 – 4 sata. Previjte ih da ih učvrstite. Nakon nekog vremena stavite novi paradajz. Najbolje je da sprovodite ovaj tretman uveče ili noću.

Trajanje tretmana zavisi od osobe do osobe. Možete sprovoditi ovaj tretman cijelo ljeto u kombinaciji sa terapijom zelenim paradajzom.

(aura.ba)