Pogledajte se u ogledalo: ONO ĆE VAM OTKRITI KOLIKO STE INTELIGENTNI

Fizički izgled definitivno ima veze sa intelektualnim sposobnostima, pa umjesto da na sebi tražite mane ispred odgledala, možda budete ponosni na činjenicu da je upravo to što vam se fizički ne dopada ustvari vaša prednost. Donosimo vam četiri dijela tijela, čiji izgled otkriva intelektualne sposobnsti čovjeka, a čija veza je naučno dokazana.

Duge noge
Posljednja studija američkih nučnika pokazala je da visoke osobe mogu više zaraditi u životu od niskih kolega, jer su pametniji. Rezultati ove analize pokazali su da osobe koje su kao djeca bile visoke, bolje prolaze na kognitivnim testovima. Uz to, oni se češće nalaze na pozicijama koje su bolje plaćene i zahtijevaju od zaposlenih višu inteligenciju i jako razvijene verbalne i numeričke vještine.

Ljevoruke osobe
Ukoliko je vaša lijeva ruka dominantna, ne znači to naravno automatski da ste genijalac, ali moguće je da imate neke prednosti. Ustvari, čini se da će ljevoruki ljudi mnogo više profitirati od kognitivnih sposobnosti od desnorukih osoba.

Velika glava
Istina je da zbog velike glave možete biti pametniji. U rezultatima se navodi da one osobe koje su kao djeca imali veliku glavu postižu i bolje rezultate na verbalno-numeričkim testovima i da su veće šanse da će te osobe steći i fakultetsko obrazovanje.

Veliki stomak
Veliki udio masti na području stomaka sasvim će sigurno uticati negativno na skoro sve aspekte zdravlja – od povišenog krvnog pritiska do zdravlja srca, ali i kognitivnih funkcija.