Pogledajte robotskog psa, koji u Japanu mijenja prave pse!

AIBO robotski pas, baš kao i pravi pas, tvrde Japanci, vlasnicima pruža ljubav, naklonjen je i privržen i pokazuje radost kad se igrate s njim ili ga mazite. 

Japanska kompanija Sony napravila je novi model AIBO robotskog kućnog ljubimca. Ovoga puta riječ je o psu koji može da ostvari emocionalnu vezu sa vlasnicima.AIBO robotski pas, baš kao i pravi pas, tvrde Japanci, vlasnicima pruža ljubav, naklonjen je i privržen i pokazuje radost kad se igrate s njim ili ga mazite.

Sonijev robotski pas kao oči ima dva OLED panela koji pokazuju brojna raspoloženja, a tijelo psa je veoma fleksibilno i pokretljivo. Ponašanje mu je prilagodljivo jer robot uči šta njegove vlasnike čini sretnima i zadovoljnima, pa se i razvija u skladu s tim. Robotski pas se može povezati putem interneta i na taj način kontrolisati i druge kućne aparate.

Najveća mana AIBO psa jeste što njegova baterija može da traje samo dva sata uz punjenje od tri sata. Robotski pas već je dostupan za narudžbine u Japanu, a naći će se u prodaji od 11. januara naredne godine. Koštaće blizu 1.700 dolara, što je skoro dvostruko manje od njegovog prethodnika.

Pogledajte video: