Pogledajte reakciju psa koji se nakon dvije godine lutanja vratio svom vlasniku (Video)

Jedan od najvećih strahova vlasnika pasa jest da ga izgube. Veliki gubitak i tuga u obitelji zbog takvog događaja neizbježna je, no to se nažalost događa svaki dan. Ipak, postoji i priča sa sretnim završetkom, poput ovog bigla koji je pronađen nakon što nisu znali gdje je i to duge dvije godine.

Bosco je mješanac bigla, nestao je svome vlasniku koji živi na Rhode Islandu i nije ga bilo dugih 764 dana, prenosi Viral Thread. Njegovi su se vlasnici pomirili s time da ga više nikada neće naći.

Jednog je dana odlučio izaći iz dvorišta, prošetati i istražiti okoliš. Nažalost, u tom je istraživanju odlutao toliko daleko da više nije mogao pronaći put prema kući.

Napušten i sam, Bosco se morao sam snalaziti u bijelome svijetu i naučiti kako preživljavati. Naučio je tako čekati ispred restorana i tražiti ostatke hrane u kantama smeća.

To se odužilo na dvije godine.

Pri jednom je ‘lovu na hranu’ Bosco pronašao sočan komad mesa – u kavezu. No tamo ga nisu namamili šinteri nego aktivisti koju su saznali čiji je Bosco i odlučili se da ga vrate njegovom vlasniku.

Iako su njegovi vlasnici odselili s te lokacije, aktivisti su uspjeli organizirati video poziv u kojem je Bosco nakon dugo vremena mogao konačno čuti poznati glas:

Boscov vlasnik, Bill Ballato, noćima nije mogao spavati od brige za svog voljenog psa, pogotovo tokom oluja, no nije prestao vjerovati da je Bosco i dalje tu negdje.

Većina sličnih slučajeva u kojima bi psi pobjegli nisu tako sretno završili jer bi izgubljeni psi često uginuli od gladi, ili bi postali plijen životinja poput kojota, ili žrtve ljudskog djelovanja.

Na svu sreću, Boscova je priča završila puno sretnije i sada je konačno ponovo sa svojom porodicom. Kako je njegov vlasnik invalid, a Bosco jako star da bi letio, njegova je spasiteljica, Sheila Graham, prešla preko 3000 kilometara vozeći da bi ih ponovo ujedinila.