Pogledajte prvi video snimak Ibre Bublina: ČIJOM KRIVICOM SU OVI SNIMCI NESTALI?

Ibro Bublin je sa nepunih sedam godina zapjevao na festivalu amatera pjevača, na kojem je vjerovatno i nastao ovaj snimak.

O Ibri Bublinu, 18 – godišnjem Sarajliji manje – više sve se zna, Izrastao je regionalnu zvijezdu, pogotovo nakon pobjede na “Zvezdama granda”, na kojima je briljirao.

Treba podsjetiti da je Bublin Saši Popoviću i Breni otišao kao formiran pjevač i kao pjevačko “čudo od djeteta”, te sa diplomom muzičke škole. Mnogo prije njih Ibru su bodrili i u svijet sevdah pjesme ga uvodili Omer Pobrić, Safet Isović, Hanka Paldum. Jedno vrijeme je bio član Pobrićevog Instituta sevdaha u Visokom, a prvi put je zapjevao pred 15.000 ljudi na solističkom koncertu Safeta Isovića u “Zetri”

Omer Pobrić i Ibro Bublin

Ibro Bublin je sa nepunih sedam godina zapjevao na festivalu amatera pjevača, na kojem je vjerovatno i nastao ovaj snimak. Tada je već nakon prve strofe osvojio  simpatije publike, ali i stručnog žirija. Nakon toga uslijedili su brojni nastupi, Polaskom u osnovnu školu uporedo je išao i u Nižu muzičku školu, a nakon što je uspješno okončao, dileme nije bilo, Ibro je svoje školovanje nastavio u sarajevskoj Srednjoj muzičkoj školi.

Vrhunac u njegovoj dosadašnjoj karijeri je pobjeda na takmičenju “Zvezde Granda”. Ta pobjeda je, čini se, bila prekretnica u njegovom muzičkom izrazu, pa i scenskom nastupu.Sevdaha se nije odrekao, mada ga na koncertnim nastupima sve rjeđe izvodi. Nema ni narodne nošnje (osim u namjenskim programima).

Zanimljivo je da je sa društvenih mreža nestalo i njegovih video snimaka u kojima je nastupao u bosanskoj narodnoj nošnji. Teško je dokučiti koji su razlozi njihovog “nestajanja”, ali vrijedi Ih ipak sačuvati od zaborava. Tim prije što su ovo vremena na koja je, vjerujemo Bublin, najponosniji, bez obzira što se Saši Popoviću neke stvari nisu svidjele. A njemu što se ne svidi – ili mora nestati, ili se mora zaboraviti!

DA LI STE ZNALI ZA OVAJ VIDEO ? Ibro Bublin nasljednik je rođen !

Gepostet von Estrada BA am Sonntag, 29. Januar 2017