Pogledajte prilog TV Arte o Arapima u BiH: Ne namećite nam vašu kulturu! Vi ste turisti, a ne građani moje zemlje!

Piše: Adela Mahmutović

OSVRT I KRAJNJI ISHOD…

Svi se sjećate mog posta o Arapima koji je uzburkao ex Jugu…Osjetih na vlastitoj koži šta je prezir, gnjev, psovke, kretenizam i ljudska zavist od strane neostvarenih ličnosti…Pljuvali su me i ponižavali upravo oni, koji tim istim Arapima, dozvoljavaju jahanje po leđima, zarad vlastite dobiti od par eura! Ja znam da je stanje ekonomsko alarmanto u našoj državi (to mi je primarna struka), ali zar ne možemo zadržati dostojanstvo ili je prihvatljivo ga prodati za 50 eura nekom Arapu?!

Uglavnom, dođe moj glas i do stranih portala, pa se tako ekipa njemačkih novinara, ARTE televizije uputi u ovu našu vukojebinu, da vide jesam li ja zaista stvarna?!
Rijetka sam osoba koja javno i glasno iznosi stavove po pitanju naše nam Bosne..i da hejteri, može mi se, imam zdrav razum i nisam poltron. Ne mijenjam boju fesa svakih par mjeseci, niti se spuštam na koljena poput vas…zato od*ebaus sa mog profila!

Emisija RE, sa temom “Radikalizacija u Bosni, islamisti u napredovanju”, je jedna od najgledanijih emisija njihove televizije..I njima sam rekla, kao što sam tada za Arape!
Ne namećite nam vašu kulturu! Vi ste turisti, a ne građani moje zemlje! Ovo je libelarna zemlja! Ovo je moja zemlja, ja nemam drugu!
Od 20min sam ja – kaže Adela Mahmutović, koja je na tečnom njemačkom jeziku, novinarima francusko-njemačke TV kuće ARTE objasnila napad Arapa o kojem je naš portal prvi pisao.

Adelinu izjavu za TV Arte pogledajte na ovom LINKU.