Pogledajte ove banane! Koju bi ste pojeli! Izbor kazuje dosta o Vašem zdravlju!

Kada jedemo banane, jedan od glavnih razloga zašto to radimo je jer se nadamo da ćemo postići niz različitih zdravstvenih prednosti. Neki od nas jedu banane jer volimo i uživamo u ukusu. Drugi pokušavaju zadržati visoke razine kalcijuma. Ovaj zdravi plod takođe vam omogućava da dobijete odgovarajuće količine vitamina, uz ostale hranjive stvari koje naše tijelo treba. A jeste li svjesni različitih boja i prednosti koje mogu pružiti vašem tijelu?

Svaka boja banane dolazi s vlastitim jedinstvenim prednostima. Kada se borimo da čuvamo šećer u krvi, najzelenije su ključni dio naše svakodnevne ishrane.

Šta je s čvrstim i žutim bananama? One su obično vrlo zdrave da ih konzumirate. Imaju slatki ukus. Tijelo ih je u stanju lako probaviti. Antioksidansi sadržani u tijelu su u stanju zaštititi naše tijelo od raznih bolesti kada je banana potpuno žuta.

Žuta banana je takođe bogata antioksidansima i izvrstan izbor za pacijente koji se bore protiv teških tumora.
Smeđe mrlje su pozitivni pokazatelji. To znači da će banana pomoći razbiti različite ćelije u tijelu, posebno abnormalne ćelije koje mogu dovesti do bolesti raka.

Banane koje su mekane i smeđe mogu izgledati kao da nemaju mnogo za ponuditi. Banane s ovom bojom imaju tendenciju da budu daleko slađe od njihovih lakših kolega.

I takve, imaju svoje posebne prednosti. Sadrže triptofan, koji je dobar u smanjenju stresa i anksioznosti. Takođe su bogate raznim hranjivim stvarima koje pomažu zdravlje mišića i kostiju. (Svetlastrana)