Pogledajte nebesku potjeru američke vojske sa NLO-om (Video)

Pentagonov detaljni izvještaj o susretu američke vojske sa NLO-om šokirao je stručnu javnost u SAD.

Izvještaj iz 2009. ne nosi nikakav logotip agencije ili datum, ali je nekoliko zvaničnika potvrdilo da je napisan kao dio programa Pentagona na kojem je radilo nekoliko agencija.

Sve je dokumentovano i u video-snimcima koji su objavljeni u novembru prošle godine, ali izvještaj sadrži opis susreta iz “prve ruke”.

Od 10. novembra raketni projektil uspio je u nekoliko navrata da zabilježi radarske kontakte s nečim što se u izvještaju naziva “Anomalous Aerial Vehicle (AAV)”.

Jedan od pilota izvjestio je da se AAV pojavio na visini od oko 19 hiljada metara. Pilot je sa grupom kolega nekoliko trenutaka lebdio, a zatim su otišli. Izjavio je da nikada nisu dobili tačan trag na letjelici jer su se kretali brzinom balističke rakete, a radar nije bio podešen na program koji bi mogao da prati takvu brzinu.

AAV je napravio još jedan kontakt 14. novembra, ali vrlo kratak.

Prvi avion koji je krenuo u istragu letio je blizu mjesta gdje je zabilježen AAV, ali ništa nije pronađeno. Međutim, pilot je primjetio komešanje mora, što ga je podsjetilo na ubrzano uranjanje u okean, kao što to rade podmornice.

Izvještaj pretpostavlja da je to prouzrokovao AAV, koji je najvjerovatnije bio “ogrnut” nečime, ili nevidljiv ljudskom oku.

Tokom idućeg pokušaja da istraže AAV, opet su primjetili čudno pomjeranje vode, ali je iznad površine letio čudan objekat oblika izduženog jajeta, odnosno “tik-taka”. Pilot je u svom opisu napisao “čvrsta bijela, glatka površina, bez ivica, jednolično bez krila”.

Kao i prethodni put, AAV je jednostavno nestao.

U izvještaju je pisalo i da je jedna podmornica bila na tom mjestu u trenutku kada se AAV pojavio, ali nije bilo nikakve neobične aktivnosti tokom incidenta, piše Dejli mejl.