Pogledajte na kakvim krevetima leže dijalizni pacijenti na KCUS: MRZNEMO SE BEZ DEKA jer se štedi na deterdžentu…

Stanje u zdravstvu naše zemlje nikad nije bilo sjajno ali u zadnje vrijeme, sve je očajnije. Sve su češće pritužbe pacijenata kroz koje, ona sretnija, zdrava javnost u BiH, tek ovlaš može naslutiti šta se sve dešava unutar zidova zdravstvenih institucija.

I dok direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović ima novu ambiciju – postati akademik, kako piše najtiražniji dnevni list u našoj zemlji, Avaz, umjesto da se pozabavi pacijentima, što bi joj bila dužnost, javnost je opet šokirana očajem koji vlada u instituciji na čijem je čelu gđa Izetbegović.
Jedan od najpoznatijih dijaliznih bolesnika u BiH, kako piše portal aura.ba, Elvir Ćuzović iz Sarajeva, svojim najnovijim obraćanjem javnosti, skrenuo je pažnju na, već čuvene, nehumane i odomaćene uslove u KCUS.

“Eh evo UKCS, eminentni centar u regionu, pogledaj dobro gospođo Izetbegović, 17 godina sam na dijalizi, evo na kakvom krevetu ležim, nemam čime da se pokrijem, ja kao teški bolesnik mrznem se četiri sata jer štedite taj jeftini faks…gledaj nemaš običnu kesu za smeće, truješ me materijalom otpadnim..nek te je sram ležim na krevetu koji je stariji od mene, ne mogu da ustanem, treba mi sat vremena, a obećala si da ćes doći… naravno ja sam NIKO I NIŠTA da je ko bitan imao bi sve..nek vam je na sramotu, cijelom propalom menadžmentu fuj!! Molim Boga da umrem da se više ne patim!!  – kaže Ćuzović.