Pogledajte kako je ovaj par na genijalan način iskoristio gomilu starih CD-ova

Pitate se što uraditi sa svim tim CD-ovima koje ste godinama sakupljali. Prvo što bi vam palo na pamet jeste da ih bacite. No, razmislite još jednom…možda vam upravo ovaj kreativni par zagolica maštu i prenese malo inspiracije.

Sjećamo se vremena kada su CD-ovi zamijenili nekadašnje ploče na kojima se slušala muzika. Danas su i oni zamijenjeni savremenim računarima koji služe za slušanje muzike, prenosi virealno.com.

Lijepljenje CD-ova na zidova možda zvuči pomalo suludo, no vaš gosti će ostati bez daha kada vide taj prizor. Budući da pozadina CD-a reflektuje svjetlost, priredit će vam se impresivni svijetleći show koji će učiniti da svaka prostorija izgleda svjetlije.


Ovaj proces je trajao oko dva mjeseca, a kako kažu ne namjeravaju zaustaviti se na ovome. Kako to rade? Najprije isjeku gomilu CD-ova na manje dijelove. Oni ne moraju biti nekog posebnog oblika. Što su raznovrsnije, to je bolje. Potom ih lijepe na zid i slažu poput slagalice, uklapajući veće i manje dijelove tamo gdje mogu stati.


Rezultat je predivan! Još ideja za slične kućne radinosti možete pogledati na stranici Instructables gdje svakodnevno objavljuju savjete i trikove koje i sami primjenjuju.
Jeste li i dalje sigurni da CD-ove možete jedino baciti u smeće?

error: Content is protected !!