POGLEDAJTE KAKO JE DRAGANA MIRKOVIĆ REAGOVALA KADA JE VOJO ŠEŠELJ IZVADIO PIŠTOLJ U MINIMAKSOVOJ TV EMISIJI

Ovo je snimak iz jula 1991. godine, kada je Minimaks u svojim emisijama, na njemu svojstven način, obrađivao “aktuelne” nacionalne srpske, hrvatske i muslimanske teme

Čuveni humorista, pokojni Milovan Ilić Minimaks devedesetih godina bio je perjanica velikosprpske politike I Miloševićevog režima. Imao je čak i svoju TV emisiju “Minimaksovizija”, koja je emitovana preko kanala “Politike”, za koju se zna da je tih vremena bila pod Miloševićevim kišobranom.

Minimaks je  u julu 1991. godine, između ostalih, ugostio pjevačicu Draganu Mirković i lidera tadašnjih radikala Vojislava Šešelja. Naravno, obrađivane su aktuelne ratne I nacionalne teme u bivšoj Jugoslaviji. Hrvatska je tada već napustila Jugoslaviju, ratovalo se za Srpsku krajinu, a u BiH se uveliko zveckalo oružjem.

Minimaks je provocirao goste škakljivim pitanjima o Srbima i Hrvatima, ali i o Muslimanima. Od tog Draganinog gostovanja kod Minimaksa kruži priča da je Mirkovićka izgoorila ružne riječi i protiv Muslimana. NIkada taj snimak nigdje nije pokazan, a Dragana je javno demantovala priče “Kad bi znala da je Muslimani slušaju, prestala bi pjevati”.

U ovoj TV emisiji se može primijetiti kako je Dragana Mirković zbunjena i kako čak izbjegava odgovore Minimaksu na provokativna pitanja. A nakon što je Šešelj izvadio pištolj i mahao njime u studiju, Dragana više nije ni progovorila. Prećutala je cijelu emisiju. Kasnije je priznala da taj detalj nikada neće zaboraviti i da joj je jedan od najtežih trenutaka u životu.

Dragana je u tu Minimaksovu emisiju morala ići po direktivi svog tadašnjeg menadžera i nevjenčanog supružnika Zorana Bašanovića, koji je od samog starta bio pristalica radikala Vojislava Šešelja. (aura.ba/E.M)