Pogledajte ispovijest Pere Gudelja: Nisam pokušao samoubistvo, htjeli su me ubiti

Skoro dvije godine nakon vijesti da je Pero Gudelj, vlasnik trgovačkih lanaca FIS Vitez, pokušao počiniti samoubistvo, te je na lokalnom putu u mjestu Krčevina kraj Viteza pronađen sa ustrelnom ranom u predjelu glave, on je na svom Facebook profilu otkrio da su ga pokušali ubiti.

Gudelj je nedavno, kako je sam rekao na video snimku, prvi put došao na lokaciju gdje su ga 2015. godine trebale ubiti nepoznate osobe.

“Dakle, nisam digao ruku na sebe. Sve se desilo filmskom brzinom. Dvije maskirane osobe su mi zaprijetile da dvije godine ne smijem nikome dati njihov opis. Ako bih progovorio, desilo bi mi se isto ili bi nastradao neko od moje obitelji”, kazao je Gudelj.

Dodao je kako se svega sjeća, te da je kada su da pitali šta se dogodilo, sav potresen govorio “Želim da budem mrtav!”.

“Često sanjam te teške trenutke, ali se zahvaljujem Bogu, prvoj intervenciji u bolnici u Novoj Biloj i Zdravku Ramljaku, koji je nazvao doktore u KSC Koševo Baručija Merseta i Abdulaha Hasanagića, koji su pripremili operacionu salu. U putu sam već bio u komi. Hitnom i uspješnom operacijom, kao i višemjesečnim liječenjem, ostao sam živ”, naveo je Gudelj u opisu videa koji je postavio na društvenoj mreži.

Nadalje navodi kako su mu volju za životom dala njegova djeca, mnogi prijatelji, uposlenici FIS-a, kao i osoblje bolnice na Koševu i mladi košarkaši, koji su mu svojim skandiranjem poslali neku vrstu “eha kako bi se probudio iz kome”.

Pogledajte šta je tačno poručio Pero Gudelj na Facebook profilu:

 

POŠTOVANI PRIJATELJI, PRVI PUT SAM DOŠAO NA LOKACIJU GDJE SAM TREBAO BITI UBIJEN OD STRANE N.N. 2015. G. DAKLE, NISAM DIGAO RUKU NA SEBE, SVE SE DESILO FILMSKOM BRZINOM. DVIJE MASKIRANE OSOBE SU MI ZAPRIJETILE DA DVIJE GODINE NE SMIJEM NIKOME DATI NJIHOV OPIS. AKO BIH PROGOVORIO DESILO BI MI SE ISTO ILI BI NASTRADAO NETKO OD MOJE OBITELJI. SVEGA SE SJEĆAM TKO MI JE DOŠAO U PRVE MOMENTE. PITALI SU ME ŠTA JE BILO? SAV POTREŠEN GOVORIO SAM: ŽELIM DA BUDEM MRTAV! ČESTO SANJAM TE TEŠKE TRENUTKE, ALI SE ZAHVALJUJEM BOGU, PRVOJ INTERVENCIJI U BOLNICI U NOVOJ BILOJ I ZDRAVKU RAMLJAKU KOJI JE NAZVAO DOKTORE U KSC KOŠEVO BARUČIJA MERSETA I ABDULAHA HASANAGIĆA KOJI SU PRIPREMILI OPERACIONU SALU. U PUTU SAM VEĆ BIO U KOMI. HITNOM I USPJEŠNOM OPERACIJOM, KAO I VIŠEMJESEČNIM LIJEČENJEM OSTAO SAM ŽIV. VOLJU ZA ŽIVOT DAVALI SU MI MOJA DJECA, MNOGI PRIJATELJI, UPOSLENICI FISA, KAO I OSOBLJE BOLNICE NA KOŠEVU I MLADI KOŠARKAŠI KOJI SU MI SVOJIM SKANDIRANJEM POSLALI NEKU VRSTU EHA KAKO BI SE PROBUDIO IZ KOME. DANAS SAM PSIHIČKI I FIZIČKI JAK KAO NEKADA, RADIM SVAKI DAN 10 SATI. U OVO DRŽAVI NAJBOLJE JE IMATI MALU FIRMU, DO PETERO UPOSLENIH. USKORO NAPUŠTAM FIS, OTVARAM MALU FIRMU SA TROJE UPOSLENIH.

Gepostet von Pero Gudelj am Montag, 11. Juni 2018