Podignite noge ovako 10 minuta dnevno i rezultat će vas iznenaditi!

Možda će vam se učiniti da je ova vežba neobična, ali nemojte misliti da je to neka glupa izmišljotina, jer je ona vrlo korisna za vaše zdravlje.

Ovo nije obična vježba, već prava terapija. Slična je jogi, čiji je cilj da uspostavi vezu između tijela i duha, a takođe je veoma korisna i za cirkulaciju.

Nemojte se plašiti da isprobate nešto novo. Ova vježba neće uticati na vašu figuru, niti će učiniti vaše noge ljepšim, ali će vam pomoći da se bolje osjećate i fizički i psihički, što je takođe veoma važno.

5 korisnih efekata ove vježbe

♦ Smanjuje otok u nogama
♦ Otklanja sindrom umornih nogu
♦ Poboljšava varenje
♦ Opušta nervni sistem
♦ Doprinosi psihičkom miru

Izvođenje vježbe:

Pronađite mirno mjesto i izdvojte 10 minuta koje ćete posvetiti sebi. Potrebno je da obezbijedite uslove koji će vam omogućiti da zatvorite oči i odmorite se. Ako u isto vrijeme budete pričali telefonom ili čitali poruke, nećete postići isti efekat.

♦ Lezite na leđa, butine bi trebalo da budu 15-50 cm udaljene od zida. Savijte noge u koljenima i oslonite se petama uz zid. Ukoliko se butine nalaze pod pravim uglom u odnosu na leđa, tada će zadnjica biti na ispravnom rastojanju od zida.

♦ Ispravite noge i oslonite se na zid čitavom površinom stopala. Ne savijajte noge u kolenima i opustite ih.

♦ Stavite jastuk pod glavu (ili leđa). Trebalo bi da vam bude jako udobno. Zatvorite oči i dišite. Stavite jedan dlan na stomak, a drugi na srce.

♦ Budite svjesni svog disanja. Udišite brojeći do 2, a izdišite brojeći do 4. Zadržite se u ovom položaju 10 minuta zatvorenih očiju. Dišite i opustite se.

Ova vježba nas uvodi u stanje meditacije iako toga nismo ni svjesni. Osjetićemo kako naše tijelo i um zaranjaju u mir i dostižu harmoniju.

Vremenom, kako budete praktikovali ovu vježbu, primijetićete kako od nje imate sve veće blagodeti.

Stoga, nemojte čekati i počnite već danas! Napravite korak ka zdravijem životu!

Izvor: uspesnazena