Počelo je: Uran u Biku -kolosalna astro promjena koja će utjecati na svaki znak

        Uran je jedna od tri transcendentalne planete, pored Plutona i Neptuna, koje, po astrološkom učenju, najjače utiču na kolektivnu svijest. Danas znamo da je upravo promjena vibracije na tom nivou uzročnik i velikih globalnih promjena, bilo da su ispoljene prirodnim katastrofama ili onim drugim, izazvanim ljudskom rukom.

Povezani tekstovi: Uran ulazi u Bika: PRED NAMA JE 7 REVOLUCIONARNIH I HAOTIČNIH 7 GODINA

Sredinom 2018. Uran je već ulazio u znak Bika, zadržao se u njemu do novembra, i ponovo se vratio u znak Ovna. Ovaj privremen ulazak je bio praktična najava nastupajućeg perioda koji je, konačno, počeo 6. marta ove godine.

Pošto je zemljani znak Bik simbol materije, stabilan i nepodložan pomjeranju, a vazdušasti Uran, simbol promjena, univerzuma i neba, nije teško pretpostaviti da nam u narednom periodu dolaze ozbiljne promjene u svemu što je osnova materije kakvu poznajemo. Uran dolazi da rasturi kako bismo ponovo izgradili.

Bik predstavlja planetu Zemlju, tlo, prirodu, prisustvo Urana donosi potrese, bilo da su nastali prirodnim putem ili da su izazvani ljudskom rukom.

Sveopšti simbol materije je – novac. Sve što ima bilo kakve veze s novcem, može biti uzdrmano. Dakle, bankarski sistemi i berze pretrpjeće ozbiljne oscilacije. U izgledu je prelazak na elektronsko bankarstvo i sasvim novi vidovi plaćanja.

Bik je ekonomija, poljoprivreda, prehrambena industrija. I ne samo to, ovaj znak predstavlja način na koji se hranimo, kako kuhamo, šta jedemo. Promhene u načinu ishrane, proizvodnji hrane, uzgoju. Ovo smo već oshetili, osvrnite se oko sebe, glavna tema svuda oko nas je upravo to, raznovrsni novi režimi ishrane koje stručnjaci preporučuju, a koji podrazumijevaju i sasvim nove načine kuhanja. Ovde treba biti obazriv, Uran predstavlja uvijek nešto vještačko, a Bik hranu – velike su šanse da nam se na trpezi nađe čak i nezamislivo vještačka hrana, ne samo GMO već i nešto što bi ličilo na, na primjer, vještačko meso.

Na ličnom nivou, ovaj aspekt donosi svakom od nas promjenu vibracije. Po položaju Sunca u znacima to izgleda ovako:

* Ovnovima stižu ozbiljne finansijske oscilacije i promjena ličnog sistema vrijednosti.

* Bikovima ovaj tranzit donosi korjenite promjene, velike životne preokrete, nestrpljivost i potrebu za promjenom na svakom nivou.

* Blizancima donosi nervozu, nesanicu, put samospoznaje, rad na sebi.

* Rakovima je Uran u polju prijatelja, tu ga očekuju promjene. Osim toga, ovo je i polje planova i želja… Vrijeme je za realizaciju.

* Lavovima stiže promjena posla, profesije, statusa.

* Djevicama ovaj tranzit donosi nova učenja, poslovna putovanja.

* Vagama stiže finansijski preokret u vidu kredita, nasljedstva ili partnerovog novca.

* Škorpijama ovaj tranzit nosi moguću promjenu bračnog statusa. Neki će se vjenčati, a neki razvesti.

* Strijelčevima stiže premještanje ili promena radnog mjesta kao i nestabilnost u tom ambijentu.

* Jarčevi se oslobađaju konzervativnih stega. Potencijalno, sticanje neplanirane djece.

* Vodolijama se mijenja ambijent u kući, bilo selidbom ili razdvajanjem porodice.

* Ribe će ovaj tranzit osjetiti, najprije, na duhovnom nivou. Usplahirenost, nervoza i, za nju, neobično pojačana komunikativnost.