POBOLJŠAJTE ZDRAVSTVENO STANJE U SAMO MJESEC DANA: Evo što morate konzumirati!

 

Veoma je važno da svoja jutra započinjete na način koji ćemo vam prezentirati. Prva stvar koju napravite ujutro, bilo da ste zaposleni ili ne, sportaš ili rekreativac, najvažnija je za vaše zdravlje.

Možda ujutro kad se probudite prva stvar koju napravite je paljenje računala, izvedete psa u šetnju ili popijete kavu, ali ako doista želite poboljšati svoje zdravstveno stanje trebate napraviti slijedeće: Započnite dan s čašom tople vode u koju ste iscijedili sok od pola limuna.

Teško je ignorisati ove dobre posljedice po vaše zdravlje:

– Ovime si jačate imunološki sistem. Limuni su bogati vitaminom C i kalijem. Vitamin C je odličan borac protiv prehlade, a kalcij potičemozak i funkcije živaca, dok u isto vrijeme regulira krvni talk.

– Balansira PH- kiselinama koje su glavni ključ zdravlja.

– Pomaže pri gubitku kilograma. Limuni nam pomažu smanjiti apetit i pomažu da ne mislimo stalno na hranu.

– Poboljšava probavu. Topla voda potiče gastrointestinalne traktove želučanih mišića, a i sami limuni su bogati mineralima i vitaminima koji pomažu u borbi protiv toksina.

– Limun je prirodni diuretik. Sok od limuna pomaže očisiti neželjene tvari iz tijela.

– Čisti kožu. Vitamin C pomaže u borbi protiv akni i bora. Voda s limunom čisti sve toksine iz krvi i tako koža ostaje čista.

– Hidratizira limfni sustav, naime ovo je savršena prevencija protiv dehidracije i ujedno pomaže pri izlučivanju adrenalina. Kad nam je tijelo dehidrirano, ne može funkcionirati pravilno što vodi prema stresu i povećanju toksina…

Stoga, započnite svoja jutra s toplom čašom vode i limunova soka. Za mjesec dana zdravstveno stanje će vam se poboljšati.

(dnevno.hr)