Pobjegla dok je bila kuče: Pas Abby se vratio vlasnicima nakon deset godina lutanja!

 

 

Postoji mnogo priča o izgubljenim kućnim ljubimcima koji su vremenom pronašli put do kuće, ali slučaj crnog labradora Abby je zaista jedinstven.

Prije deset godina, Debra Suierveld provodila je sunčanu subotu igrajući se sa svojom djecom u dvorištu porodične kuće u Apollu, Pensilvaniji. Društvo im je pravila Abby koja je tada bila tek malo kuče. U jednom trenutku Abby je pobjegla iz dvorišta, a porodica je iduće dane provela u očajničkoj potrazi za svojim ljubimcem. S obzirom da je prišlo skoro dvije sedmice otkad su zadnji put vidjeli Abby Suierveldovi su se teška srca pomirili da je više nikada neće vidjeti.

Ipak, sudbina je imala druge planove jer se deset godina kasnije, odrasla Abby pojavila na pragu kuće koja ja bila samo 8 milja udaljena od njenih bivših vlasnika. S obzirom da nije imala ogrlicu, odvedena je u sklonište gdje su je uz pomoć informacija iz čipa povezali sa Suierveldovim koji su je čipirali još kad je bila kuče.

Debra je ubrzo primila telefonski poziv da dođe po svog psa, što je šokirana i oduševljena Debra i uradila. Nije poznato gdje je pas bio sve ove godine, ali to sada nije ni važno jer je Abby ponovo opet došla svojoj kući.

(D.K.)