Pobijedila rak dva puta pa 20 godina kasnije postala medicinska sestra u istoj bolnici gdje je izliječena

 

Montana Braun, 24-godišnjakinja iz Altlante najbolje zna koliko rak može biti teška i opasna bolest s obzirom da je još kao dijete čak dva puta uspjela pobijediti rijetki oblik raka vezivnog tkiva.

Prvi hladan tuš doživjela je kada je imala samo dvije godine. Njeni roditelji su se odveli u AFLAC Centar za liječenje raka u Atlanti, gdje se rak nakon hemoterapije počeo povlačiti. Montana je nastavila živjeti normalnim i sretnim životom, sve do svoje 15. godine kada se rak vratio.

Ponovo je se vratila na isti medicinski centar u Atlanti kako bi prošla kroz nove hemoterapije. Montana je i ovaj put izašla kao pobjednik u borbi za svoj život. Teška iskustva kroz koja je prošla su je inspirisale da postane medicinska sestra.

  • Medicinske sestre koje su se brinule o meni su bile veoma ljubazne, brižne i saosjećajne. Ljubav koju su pokazale prema meni i mojoj porodici onda kada nam je najviše trebala me je napunila optimizmom i snagom da pobijedim ovu tešku bolest. Željela sam da postanem brižna i saosjećajna osoba poput njih kada odrastem – rekla je Montana za ABC news.

Montana je ostala vjerna svojim željama tako da danas sa svoje 24 godine postala medicinska sestra i to u istoj bolnici u kojoj je dva puta kao dijete pobijedila rak. Ona vjeruje da su joj teška iskustva kroz koja je prošla pomogla da ostvari emocionalnu vezu sa drugim pacijentima i djecom koja se bore protiv raka.

  • Željela sam da postanem ona osoba koja im može reći da ih u potpunosti razumije, jer sam i sama bila u njihovoj poziciji – kaže Montana.

Osim empatije, stručnosti i iskustva, Montana na svoj posao ide sa puno entuzijazma.

– Ni za milion godina ne bih pomislila da ću uspjeti ostvariti svoj najluđi san, da u dobi od 24 godine radim u bolnici u kojoj sam se liječila kao dijete – nedavno je napisala Montana na svoj FB profilu.

(D.K./boredpanda.com)