Po svaku cijenu nabavite svilenu jastučnicu: Evo kako vam lice i kosa izgledaju nakon spavanja na svili, ČISTA PERFEKCIJA!

Svila je antistatičan materijal i žene koje su odabrale da spavaju na svilenom jastuku, nemaju problema sa frizurom.

Da li znate zašto je još dobro spavati na svili?

Sjajna, meka i delikatna svila oduvijek je u svijetu poznata kao jedan od najboljih luksuznih materijala za prijatno spavanje. Svilom su se pokrivale i kineske carice, a njena upotreba se nakon toga proširila po čitavom svijetu.

U Evropu ju je donio Marko Polo, venecijanski trgovac i istraživač u 13. vijeku, najčuveniji putnik na trasi poznatoj kao Put svile. Svila nije samo udobna već vam pruža i zdrav san. Svila je oduvijek imala kraljevski status jer omogućava udoban i prijatan san, a pogoduje i osobama koje su sklone alergijama.

“Svila je prijatna na dodir, odlično reguliše telesnu temperaturu te tako sprječava prekomjerno znojenje tokom spavanja. Kasda su u pitanju sintetički materijali, može se lako dogoditi da se tijelo pretjerano zagrije i tako počne znojiti. Svila je pak prozračen, prirodan materijal, koji cijele noći održava adekvatnu temperaturu tijela i tako obezbjeđuje kvalitetno spavanje.

Svila ne samo da sprječava znojenje, već je primjerena i za osobe sklone alergijama jer predstavlja neprijateljsko okruženje za grinje. Osobe koje pate od alergija, pored toga što moraju pravilno upotrebljavati propisanu terapiju, trebalo bi i u svom domu da preduzmu određene mjere kako bi se smanjila koncentracija grinja koje su glavni izazivači respiratornih alergija. Grinje su uglavnom prisutne u krevetu, jer im toplo, mračno i vlažno okruženje prija i mogu dugo preživjeti i razmnožavati se. Upotreba svilenih navlaka i pokrivača brzo će i efikasno smanjiti izloženost disajnih puteva grinjama i kućnoj prašini, te tako umanjiti tegobe od kojih pate osobe sklone alergijama.

Svila je toliko posebna, da se žene spavajući na svilenom jastuku ne moraju odricati svoje frizure! Bude se sa frizurom sa kojom su i legle. Zgodno, zar ne?

Povezani sadržaj:

Spavanje na svili za ljepšu kožu: Svilene plahte efikasne kod suhe kože, astme, alergija…