PO NARODNIM VJEROVANJIMA, NAŠE NANE SU ZNALE SPOL DJETETA PRIJE ROĐENJA: EVO KAKO SU POGAĐALE

Kojeg će spola biti beba, pitanje je koje muči većinu budućih roditelja. Iako na ultrazvuku odgovor može da se dobije već od 18. sedmice trudnoće, on ne mora sto posto da bude tačan.

Dok iščekujete taj veliki događaj, donosimo vam šest zabavnih ideja da, onako kako su to radile naše nane, saznate da li stiže dječak ili djevojčica.

Visoko ili nisko

Ako nosite visoko i ljudi vam stalno govore da vam je trudnički stomak visok, trebat će vam posteljina plave boje. Ako nosite nisko, stiže curica.

Miruj, srce moje

Bebin broj otkucaja srca mogao bi otkriti njen spol. Ako je više od 140 otkucaja u minuti, u stomaku je djevojčica, a ako je ispod 140 otkucaja – dječak.

Kiselo ili slatko

Žudite za čokoladom i sladoledom svaki dan? Navodno, djevojčice mnogo vole slatkiše. A ako je kiselo i slano vaš izbor, mogao bi biti dječak.

Lijep ten ili ne

Urbana legenda je da dejvojčice “kradu” maminu ljepotu. Zato, ako vam je lice odjednom puno bubuljica i akni, nemojte kriviti hormone jer možda mala ljepotica dolazi na svijet.

Jake jutarnje mučnine

Ako vam je u prvom trojmesečju najbolji prijatelj bila wc šolja, počnite da smišljate žensko ime. Ako mučnine nema – dječak je.

Vjenčani prsten

Skinite burmu (ako možete) i vežite konac oko nje. Stavite tačno iznad stomaka. Posmatrajte kako se pomjera. Ako se vrti ukrug, bit ćete roditelji kćerkice. Ako ide naprijed-nazad, stiže momčina. I nemojte da varate.