Pletenice će biti hit ovog ljeta! Evo najboljih ideja (Foto)

S dolaskom toplih dana, na gradskim ulicama sve više viđamo žene koje kosu, bez obzira bila ona srednja ili duga, pletu u romantične pletenice.

 

View this post on Instagram

Crown Town. 👑 @parisaschwartz

A post shared by KRISTIN ESS HAIR • FOUNDER (@kristin_ess) on

Upravo su pletenice jedna od frizura koja baš nikad neće izaći iz mode, a njihovi korijeni sežu daleko u istoriju jer su ih žene plele još u srednem vijeku.

Onih dana kad smo u žurbi i pranje kose nije prioritet, pletenice su najbolji izbor jer garantuju chic izgled.

Posebno su dobar izbor u ljetnim danima kad raspuštena kosa, zbog vrućina, gotovo pa i ne dolazi u obzir, a rep i punđa pomalo su monotoni.

Zavisno od toga koliko ste vješti, izbora je mnogo – od klasične riblje kosti, preko krune u kosi, opuštene duge pletenice, pletenice na stranu do “vodopada” pletenica i dutch braids koje su bile poseban hit prije dvije godine.

Tad gotovo pa i nema djevojke koja ih nije barem jednom pravila, a popularnost te frizure ne treba čuditi – jednostavna je, a istovremeno jako efektna!

Popularnost pletenica vjerovatno leži u činjenici što su u isto vrijeme funkcionalne i lijepe, a mogu se nositi u različitim prilikama.

Opuštena pletenica umjesto repa ili ona koja izgleda poput vijenca u razbarušenoj kosi idealne su za svaki dan, dok formalne prilike najčešće zahtijevaju “intervenciju” frizera.

Ultra popularni dodaci poput ukosnica, šnalica, krugova i marama našli su svoje mjesto i u pletenicama, a takav look idealan je za nadolazeće festivale, dane na plaži ili neko putovanje.

Pletenice do punog sjaja dolaze posebno u proljetne i ljetnje dane, a idealne su za sve svečane prilike – vjenčanja, krštenja… Budući da je kosa podignuta, lice u potpunosti dolazi do izražaja pa su crveni ruž, tuš za oči ili statement naušnice jako dobar odabir.