Planirate “njuškati” po partnerovom mobitelu? To rade samo očajne žene!

Jeste li ikada došli na ideju provjeriti poruke svog partnera ili partnerke? Ako jeste i ako ste to zaista i učinili, napravili ste grešku.

I niste jedini, mnogi imaju priliku zaviriti u privatnost svojih partnera u današnjici kada je nezamislivo biti bez pametnog telefona, a time i svih komunikacijskih kanala i informacija u samo jednom uređaju.

Istraživanje provedeno 2014. godine, koje je provela kompanija Avast, pokazalo je da jedan od pet muškaraca i jedna od četiri žene provjeravaju poruke na telefonu osobe s kojom su u vezi.

“To je vrlo delikatna situacija”, poručuje Stephanie Macadaan, terapeutkinja iz Los Anglesa.

“Ako to radite, to pokazuje nedostatak povjerenja u vezi, a to se ne rješava na takav način. Ako svom partneru ili partnerki ne vjerujete, vrijeme je da sjednete za sto i o tome otvoreno porazgovarate. U suprotnom, pogledom u poruke možete doći do pogrešnih zaključaka za koje niste tražili pojašnjenje ili ste unaprijed osudili vezu na propast.”

“Provjeravanje privatnih poruka je znak očaja”, kaže terapeutkinja Elisabeth LaMotte i osnivačica DC Counseling & Psychotherapy Centra.