Zašto ne bi isprobali pizzu od heljdinog brašna

Sastojci za 4 osobe

Tijesto: 46 dag heljdinog brašna, 2 dag praška za pecivo, 1 čajna kašika soli, 0,5 dcl ulja.

Nadjev:  20 dag poriluka, 20 do 25 dag mrkve, 15 dag tikvica, 1 supena kašika kapri (mediteranska biljka), 10 dag šitake gljiva,  6 dag sojinog sira, 60 do 70 ml biljnog šlaga (može i sojino mlijeko), 2 – 3 kašike ulja ili margarina, malo soli, origano ili majaron.

Priprema: ZamIjesiti tijesto, nasjeckati gljive i povrće, tijesto razvaljati i položiti u nauljenu tepsiju, margarin ili ulje pomiješati sa soli i s tim namazati tijesto, sastojke za nadjev položiti preko. Peći na 200 stepeni C približno 15 minuta. Izvaditi pizzu, na nju staviti sojin sir, peći još 5 minuta.

(aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!