PIRAMIDA RTANj: Ovu planinu rado posjećuju vanzemaljci i bolesni, a interesovala je i Hitlera!

Za aura.ba piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813)

NLO udruženja i agencije iz cijelog svijeta željele su da postave istraživačke centre na Rtanj, ali država Srbija to nije dozvoljavala. I čuveni autor „Odiseja u svemiru 2010“ Artur Klark napisao je prije desetak godina da Rtanj nije planina, već da se ispod krije piramida, najstarija tvorevina najvjerovatnije vanzemaljske civilizacije.

Čudesni Rtanj je najmisterioznije mjesto u Evropi i najveća svjetska piramida za koju mnogi kažu da nije dovoljno istražena. Mada, možda nije istražena za javnost, ali sigurno je u tajnosti istražena od mnogih domaćih “posebnih ljudi” kao i stranaca koji nekontrolisano, kao “obični turisti”, dolaze na Rtanj. Čak je i Adolf Hitler u svoje vrijeme pokazivao veliko interesovanje za Rtanj, a to sigurno nije bilo zbog prirode oko njega.

Obronke vrha Šiljak krasi endemično bilje (Saturea montana i Saturea satyris) koje raste samo na ovom mjestu. O njihovoj ljekovitosti već postoje prave legende. Međutim, tokom posljednjih godina pažljivo oko istraživača, uz pomoć savremene tehnologije, uočilo je neke vrlo čudne geometrijske i druge zakonitosti koje ne djeluju kao obična igra prirode već kao djelo koje su prije mnogo hiljada godina napravile, ipak, ljudske ruke.

Poznato je da svaka egipatska piramida ima značajne podzemne objekte. Tako, na primjer, određene komore u Keopsovoj piramidi usmjerene su ka sazvježđu Oriona odakle crpe energiju koju odvode ka prostorijama u unutrašnjosti. Piramide raspolažu i prikupljenom orgonskom energijom iz podzemnih i nadzemnih vodenih tokova. Slično je i sa Rtnjem.

Mjesto iscjeljenja

Utvrđeno je da unutar ove planine postoje ogromne podzemne prostorije, a speleolozi su već pronašli više od 17 važnih pećina i odaja ispod zemlje. Utvrđeno je da je na južnoj i sjeverozapadnoj strani planine, ispod vrha Šiljak locirana oko 450 metara visoka šupljina romboidne osnove. Njene stranice dugačke su 250 i 500 metara. Ovaj ogromni podzemni prostor, zauzima istu onu poziciju na kojoj se, na već istraženim piramidama, najčešće nalaze rezonantne komore. Veliki vertikalni tunel, koji su istraživači prozvali Dimnjak, vodi duboko u utrobu planine, odakle ka površini izlazi izuzetna količina orgonske energije.

To je pozitivna energija po ljude i živi svijet, i zato je Rtanj poznat kao mjesto gdje se mnogi iscjeljuju. Dimnjak je ovalnog oblika prečnika od oko šest metara i zarušen je od samog vrha u dužini od oko 110 metara. Odatle je prohodan u dubinu od čak 450 metara. Iz ugla energetike piramida, ovo je ključni podatak kojim se dokazuje da su rađene intervencije kojima bi se orgonska energija iz nižih speleoloških objekata Rtnja sprovela preko pomenute komore do vrha planine. Kako orgon nema masu, ti otvori bi planski kasnije bili zatvarani jer se energetski protok uspostavio.

Geometrija Rtnja još je interesantnija i prepuna je neobičnih ali očiglednih zakonitosti. Najistaknutiji vrhovi planine su Kusak, Baba i Šiljak, i kada se povežu imaginarnom linijom, formiraju trougao dimenzija čije strane su pet i šest kilometara.

Sa samog Šiljka se odvajaju tri kraka koji su zaklonili dva ugla od po 105 i jedan od 150 stepeni. Otkud takva zakonitost, pitaju se istraživači? Jedan krak može vizuelno veoma lako da se isprati u pravoj liniji do dužine od tri kilometra, drugi je dugačak 1.500 metara, a treći 750 metara. Ovi rezultati istraživanja drže se daleko od očiju javnosti. Sasvim je jasno da građevina sa ovakvim svojstvima nije mogla nastati kao rezultat prirodnih procesa, nego je to vještačka građevina nastala pažljivim planiranjem njenog oblika i lokacije i izgrađena još u praistoriji nama nepoznatom tehnologijom.

Mjerenja su utvrdila da na Rtnju postoje neprekidne promjene energetskih polja. Vrh Rtnja – Šiljak uglavnom upija energiju, dok mjesto “Svetilište” u podnožju planine, uglavnom zrači. Energija izbija iz Rtnja vertikalno, u visokom vibratornom spektru, karakterističnom za bionergetska iscjelenja mnogih, čak i najtežih bolesti.

Šta kažu u svijetu o planini Rtanj

“Srpska planina Rtanj centar je vanzemaljskog života i onostranih pojava u cijelom svetu”, zaključak je Svjetskog kongresa UFOloga u Baltimoru 2012. godine! Nije bilo usamljeno ni mišljenje da je svjetskim silama Srbija interesantna i zbog Rtnja.                                                                                                                                                         Desetak biljnih vrsta raste samo na ovoj planini, a od njih svakako je najpoznatiji rtanjski čaj, na latinskom nazvan Saturea montana.

Veoma je djelotvoran u liječenju bronhitisa, astme, kašlja i upale disajnih organa kod djece, kao i u liječenju starih osoba… I još: istraživači energetskih polja tvrde da piramida Rtanj djeluje kao sistem koji na neki način apsorbuje negativnu energiju iz okoline i transformiše je u energije koje blagotvorno djeluju na ljudski organizam.

U podnožju Rtnja je istoimeno naselje. Osnovao ga je Jevrejin Samuilo Minh, vlasnik fabrike tekstila u Paraćinu, kada je 1902. godine ovdje otvorio rudnik uglja. Vođenje poslova od njega je preuzeo sin Julijus. Zajedno sa suprugom Gretom, on je mnogo učinio za standard rudara: naselje je dobilo privatnu školu, komforne stanove, ali i ambulantu, bioskop i kafanu. Poslije Julijusovog samoubistva, Greta je na vrhu Rtnja, njemu u spomen, podigla kapelu. Porodica Minh je u samom naselju podigla park površine oko 40 hektara sa oko 150 vrsta drveća, rastinja i drugog cvijeća. Obnovljene građevine i park sada održava hotel “Milenijum”.

Uglavnom, za ovo mjesto nisu nimalo neobične letjelice, vanzemaljci, svjetleće lopte koje se iznenada pojavljuju i nestaju, a pojedini koji su tamo bili tvrde da su čuli jezive glasove na nepoznatom jeziku, od kojih im se dizala kosa na glavi! Da je sve ovo istina, potvrđuju prepričavanja turista, a naročito iskustva mještana koji se susreću sa nepoznatim vanzemaljskim gostima.

Često neko od nas vidi i čuje nešto od čega nam se sledi krv u venama. Ljudi, to nije šala niti izmišljotina. Znam da mnogi ne vjeruju, možda ne bih ni ja da svojim očima nisam vidio velike svjetleće kugle kako se neujednačeno kreću po nebu! Još gore od toga bilo je kad sam čuo da neko izgovara moje ime, a poslije nastavlja da mumlja nekim jezikom koji ne može da se razumije – priča O. S., mještanin.

– Ja nisam imao priliku da vidim vanzemaljce ni druge čudne stvari ali, obilje pozitivne energije svakako jesam iskusio!

(aura.ba)