Pipi Mila Dragica Rajić-Racić: Preuzmite sopstvenu odgovornost za sebe

Pipi Mila Dragica Rajić-Racić svojim knjigama poručuje čitaocima da ukoliko nisu zadovoljni svojim životom, da se na vrijeme pozabave problemima, i da ostvare spoznaje svjetlosti u sebi, jer je bolje spriječiti nego liječiti.

Pipi Mila Dragica je prije nekoliko godina svojom mentalnom snagom savladala karcinom sa metastazama, uprkos veoma lošim prognozama. Ona danas živi novi život, piše knjige o ljudskim moćima i čudesnim stanjima koje je moguće postići. Svojim primjerom, radošću i svojim djelima ona dokazuje da je sve moguće. Ovo je njena četvrta knjiga koja vam može pomoći da izvršite ličnu transformaciju, zapisivanjem problema sa kojima se susrećete i pojašnjavanjem istih.

Kao i prethodne tri Pipine knjige koje smo predstavili i poklanjali našim čitateljima, i Pipinu četvrtu knjigu “Sopstvena odgovornost za sebe” možete dobiti na dar. A evo po čemu je ova knjiga posebna.

Knjiga „Sopstvena odgovornost za sebe“ je jedna posebna i vrlo interesantna knjiga, kao i sve prethodne Pipine knjige. Ono što ovu knjigu odvaja od prethodnih je to što ima namjenu transformacije koja se događa zapisivanjem ličnih dubokih pogrešnih uvjerenja.

– To je dobro raditi baš zato što su ta pogrešna uvjerenja ona koja ometaju put razvoja i promjene ka boljem, a zapisivanjem je moguće doći do spoznaje i osvješćavanja“- ukazuje autorka knjige.

Pored toga što se u knjizi radi zapisivanje, odgovaranjem na pitanja, što navodi osobu da se suoči sa svojim intimnim dijelom sebe, knjiga ukazuje i na posebnu količinu mudrosti. Tu mudrost nam ona otkriva kroz više tema. Jedna od tih tema objašnjava važnu ulogu svjesnog samointeresa.

Druga tema ukazuje na sposobnost stvaranja razlike između analize i kritike, kao i kako razliku prepoznati i zašto je to važno. Treća tema govori o tome šta znači zrelost i suočavanje sa ličnim ponašanjem, u davanju i primanju, kako mentalnog, energetskog tako i materijalnog. Sve te spoznaje stvaraju kvalitetan stav koji se takođe u knjizi naznačava i ima jednu posebno važnu ulogu. Samim tim se ostvaruje sopstvena jasnoća o pravim vrijednostima o kojima se takođe govori u ovoj knjizi.

Mentalni teror

Autorica ukazuje i da je važno suočavanje sa mentalnim terorom koje omogućuje sopstvenu zrelost, po kojoj se preuzima odgovornost i smjelost kreiranja boljeg života. Tek onda, na osnovu svih tih spoznaja, dolazi se do mogućnosti da se osoba pozabavi još više sobom i napiše svoju novu priču koja pronalazi svoj put i stvara dobra i lijepa čuda, jer ona uvijek rezultiraju baš na osnovu ponašanja i davanja. Tako sve više i više postaje jasno koja su bitna obilježja univerzalne moći i šta ona označavaju. Sama osoba, čitanjem knjige i zapisivanjem u njoj, dio po dio, stiče jednu jasnu sliku o čistoti, čistoj- ispravnoj Istini – kaže Pipi za Auru.

Podsjećanja radi, naša je sagovornica prije devet godina savladala tešku bolest karcinom sa metastazama. Ljekari su tada ukazali na ozbiljnost tadašnjeg problema govoreći da u takvom stanju čovjek može živjeti samo par mjeseci. Mila je shvatila “poruku” i učinila sve da savlada sopstveno loše. Ona i danas svojim zdravljem pokazuje da je moguće biti pobjednik nad karcinomom, ali i nad drugim situacijama.

Prošla je mnoge teške situacije u životu, ali je zahvaljujući sopstvenim spoznajama, a koje dijeli sa nama u svojim knjigama, na seminarima i predavanjima, uspjela da zauzme jasan stav čistote i ostvari kontakt sa jasnovidnim stanjem čistog postojanja.

– Na ovaj način pomažem i drugima da postanu svjesni onog iskonskog u sebi. Mi to nazivamo drugim riječima ljubav – kaže Pipi.

Ona nadalje pojašnjava da je ljubav čista i da je povezana sa jezgrom apsolutnosti pa je ona tako kreirala i metod koji se zove “Apsolutna Veza”.

– Na kraju knjige dijelim i nekoliko savjeta o univerzalnoj ljubavi, jer ljubav je jedinstvena i čistomoćna. Ljudi mnogi nisu svjesni koliko je ljubav jak pokretač, ima snagu atomske bombe – tvrdi Pipi.

I za ovu knjigu kao i prethodne tri, Pipi tvrdi da će svakome kome dospije u ruke, knjiga promijeniti život.

– Tačno, tvrdim da će ova moja knjiga svakome preokrenuti život nabolje, i svako ko ozbiljno shvati ovu knjigu, naučit će da živi zdravo, bezbjedno i sretno. Znate, kad su mi ljekari rekli da imam još samo 3-4 mjeseca života, u meni se nešto prelomilo. Morala sam biti brza, ozdraviti u što kraćem vremenskom roku.

 Rak nije opasan

Kao neko ko je uspio pobijediti rak, Pipi ima mnogo savjeta za sve one koji se nađu u istoj ili sličnoj situaciji u kojoj se ona našla. A najbitnije je:

– Rak nije opasan! To je najvažnije da znate. Ne smijete se plašiti raka. Strah je emocija koja oduzima ljubav, a vjerovanjem da opasnost postoji, čovjek nesvjesno hrani ideju o bolesti. Apsolutno sve u životu ide po zakonu privlačnosti. Kakva pravila pojedinac poštuje, takva pravila imaju moć u čovjekovom životu. Ako ste se prepustili strahu i opasnosti, gubite ljubav, a čovjek bez ljubavi je najplodnije mjesto za razvijanje svih bolesti – pa i raka.

Takođe je važno – ne optuživati. Time se ne rješava problem, već se produbljuje. Daje se snaga nemoći. Ta snaga nemoći se kao bumerang vraća pošiljaocu.

Dragica vjeruje da je i ona postala žrtva raka tako što je bolest privukla svojim strahom.

– U djetinjstvu sam se suočila sa smrću meni dragih osoba koje su bolovale od raka. Tako je negdje u meni ostala pohranjena informacija da je rak nešto opasno, da ubija. Time mi je automatski postavljena granica u umu, usvojeno mi je vjerovanje da se od raka neizbježno mora umrijeti.

Ušla sam u vrtlog pogrešnih misli, samu sebe sam usmjeravala na bolest i – bolest je došla u vidu raka dojke. Vi svakako primjećujete da ja o svemu više volim da pričam nego o tom, za mene izuzetno mučnom periodu. Bila sam uplašena, obeshrabrena. I tome sada kada sam OK, ne želim pridavati pažnju. Ukratko, na dojkama su ljekari primijetili neke kvržice i rekli da je to dobroćudni tumor. Pošto sam se ja uplašila i hranila ideju o opasnosti, tumor je prešao u zloćudni. Nastale su metastaze, ljekari su mi amputirali dojke, išla sam na hemoterapiju…Ostala sam naravno bez kose, bilo je i drugih nuspojava, ali, kad su ljekari rekli da su nemoćni, da se rak širi – nešto je u meni zagrmilo. Jednostavno – desila se prekretnica. Rekla sam samoj sebi, pa šta, ako je tako, zar da ta tri bijedna mjeseca provedem u strahu? Ne, odlučila sam slikati, pisati, živiti 100/h. Odlučila sam ne pridavati više važnost u svojim mislima raku. I onda je nastupilo iscjeljenje. Rak se povukao. Otjerala sam ga svojim pozitivnim mislima.

Kako zlu oduzeti moć

– Vjerovala sam da zlo ne postoji i tako sam mu oduzela moć. Danas mi je to glavni adut u svemu u životu. Prvo dakle što sam uradila – bila je odluka da budem pobjednik i da prestanem s pravilima nametnutim od društva.

– U meni je živio program usvojen od društva, a koji glasi:”Rak je opasan i smrtonosan”. Ovakve misli su lični ubica, i sa njima vršimo autodestrukciju.

Zakon privlačenja nam uvijek daje baš ono što u nama živi. Ja sam danas posve drugačija osoba, potpuno sam mirna po pitanju svega. Više ne tugujem čak ni zbog tuđih smrti, nesreća. Ne pada mi na pamet da se osjećam zbog nekog ili nečeg loše, jer u tome nema nikakve koristi. Kad bi svi na ovome svijetu mislili pozitivno, stvari bi kudikamo bile bolje za sve nas.

A da bi napredovali, izliječili se, riješili se šablona, potrebna nam je transformacija. U svojoj najnovijoj knjizi Pipi pojašnjava zašto je baš transformacija toliko bitna.

– Transformacija je promjena, preobražaj, pretvaranje, preobličavanje. Pomislite samo na struju. Kada se struja visokog napona ne bi pretvorila (transformisala) u struju niskog napona, bilo bi je nemoguće koristiti na način na koji se sada koristi i kao takva (netransformisana) bi predstavljala opasnost za čovječanstvo. Veliki umovi su to shvatili. Isto tako je neophodno da i mi shvatimo šta je to što nam koristi, a šta nas sputava i stvara nemoć. Nemoć nije data od Boga. A nedovoljno znanja o čistoj moći koči i ne dozvoljava da se izvrši transformacija u životu. Tako je i sa mnom bilo. U djetinjstvu je komšija Danilo umro od raka, a kad sam pitala starije zašto je umro, rekli su da to tako mora biti, da se od raka umire. I ja sam taj šablon, te misli, usadila u sebe.

– Kad sam obolila od raka, u prvi mah sam i ja mislila da ću umrijeti. Zato je neophodno bilo da transformišem ta uvjerenja iz djetinjstva – kaže Pipi.

Na veoma jasan, a jednostavan način, nova Pipina knjiga će vam pomoći da nadvladate sami sebe. Sve ono što su vam u djetinjstvu govorili, da ne možete, ne znate, da nećete uspjeti – uz Pipi i njenu novu knjigu, vi ćete uvidjeti da možete i da su drugi bili u krivu.

– Morate biti u plusu, vi ste plus. Ako su vam govorili da ste glupi i nesposobni, vi to negdje imate u podsvijesti, to vas koči, sputava. Sad je vrijeme da sebi počnete govoriti i pisati kako ste pametni i brilijantni. Bitno je da se transformišete. Ako sam mogla ja – možete i vi. Misli nije nemoguće promijeniti. Jako je važno otpustiti prošlost – transformacijom.

Pridavanjem pažnje zlu – pomažete mu da raste

Tuđi problemi i brige – tuđa stvar. Ako neko ima problem, pomozite mu da ga se riješi. Ali, to što suosjećate, vama ne pomaže, jer se vi pridružujete problemima. Moj život je platio skupu cijenu za takvo nešto i ne pada mi na pamet da se više uplićem u ono što mi se ne dopada. Samo dobre vibracije mogu doprijeti do mene. Predlažem i vama da to učinite. Bilo da se radi o vašim roditeljima, djetetu, prijateljima – ne slušajte njihove žalopojke i probleme. Objasnite im da se usmjere ka lijepoj priči…I novinske članke, iz crne hronike, zaobiđite. Ne kačite se za njih. Jer, pridavanjem pažnje zlu – samo mu pomažete da raste. Zakon privlačnosti je nevjerovatno jak. Ne kaže se džaba:”Para na paru, uš na fukaru”.

 Svi u sebi već imamo rak!

Da bi istrijebili rak – potrebno je istrijebiti strah. Promijeniti lične misli o svemu. Naposlijetku, mi nismo ti koji smo izmislili rak, ali smo u situaciji da ga možemo uništiti, ili voditi takav način života – da ga nikad i ne dobijemo.

Često se pominje i to da svako od nas u sebi ima rak, samo se kod nekog aktivira, a kod nekoga ne. Tačno je to. A da li će se aktivirati ili neće, odlučuje ljudska misao. Ko odluči da cijelog života bude zdrav, pošteđen bolesti – biće. Nema kukanja, naricanja, žalopojki. I kad vam prijatelj počne s tom pričom, ili se klonite tog prijatelja, ili mu pomozite da uvidi koliko griješi, jer vas “truje” svojom pričom.

10 savjeta o univerzalnoj ljubavi

  1. Odbaci kritike (loš stav) koliko god možeš, umjesto kritike koristi analizu.
  2. Svakog momenta ohrabri sebe u svim svojim koracima.
  3. Budi strpljiv, pažljiv, ljubazan iu dozvoli da učiš iz svega.
  4. Hvali samog sebe ali i druge, jer kritike oduzimaju unutrašnju moć, a pohvala budi unutrašnju moć u tebi.
  5. Budi ljubazan sa svojim mislima, umom. Mržnja je razorna, vraća se uvijek kao bumerang.
  6. Budi u ljubavi sa svojim i tuđim negativnim mislima i stanjima kako u sadašnjem trenutku, tako i sa trenucima iz prošlosti.
  7. Podrži samog sebe. Pronađi načine da to učiniš.
  8. Otvori sebe prema drugima i prihvati druge iz pozitivnog.
  9. Voli sam sebe sada. Ne čekaj sutra, uradi to odmah.
  10. Pogledaj sebe u oči. Uzmi ogledalo i vodi razgovor sa sobom. Ukaži sebi na pozitivne aspekte.

Voli sebe sada, uvijek i zauvijek.