Piling od tri sastojka za rješavanje celulita

Celulit je prilično česta pojava i pogađa većinu žena, a rijetke su one srećnice koje mogu da se pohvale savršenim izgledom kože.

Pojava narandžine kore ne zavisi ni od naše kilaže, čak i izrazito mršave žene muče muku sa njim. Celulit se obično javlja zbog nakupljanja masti, proteina i toksina koje tijelo ne eliminiše i na kraju se te masti skladište u telu i pojavljuju se u vidu neravnina koje često znaju da naruše samopouzdanje.

Jasno nam je već da celulit ne može da nestane preko noći, ali postoje određeni melemi ili u ovom slučaju piling koji može da pomogne u razgradnji narandžine kore. Glavni sastoja ovog pilinga je kafa, za koju se vjeruje da je vrlo efikasna u uklanjanju ovog estetskog problema. U prilog tome govori i činjenica da gotovo svi preparati protiv celulita u svom sastavu sadrže kafu ili njen aktivni sastojak, kofein.

Za pripremu će vam biti potrebno:

1 šolja mljevene kafe
1 šolja smeđeg šećera
1 veća kašika maslinovog ulja

Priprema:

Sve sastojke dobro pomiješajte dok ne dobijete homogenu smesu i prespite u staklenu teglu. Piling čuvajte u frižideru i koristite 2 puta sedmično.

 

Način pimjene:

Kružnim pokretima nanesite piling na problematične regije i ostavite da djeluje oko 15 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.