Pila je limunov sok i med godinu dana, rezultati će vas natjerati da i vi uradite isto!

Stalno možemo da pročitamo neki članak koji piše o zdravstvenim prednostima limuna i meda, a djevojka po imenu Kristal Dejvis odlučila da sama isproba ovu kombinaciju i provjeri da li je sve baš onako kako pišu mediji.

Kristal je tokom godinu dana pila toplu vodu sa limunom i medom kako bi vidjela da li će joj ova kombinacija zaista poboljšati zdravlje.

Rezultati su je toliko iznenadili da je ovaj napitak preporučila i prijateljima.

Nezamjenjiv par

Limun i med se koriste kao prirodan lijek protiv gripa i prehlade već godinama, ali ne razumiju svi nauku iza njihove djelotvornosti.
– Med je prirodan lijek zbog svojih antibakterijskih svojstava koja ojačavaju imunitet i ubrzavaju vrijeme potrebno tijelu da se izliječi.

– Limunov sok sadrži velike količine vitamina C koji takođe čuva naš imuni sistem i pomaže nam da se brže izliječimo

Kada ih kobinujemo, ova dva sastojaka su veoma djelotvorna. Ali ova djevojka je otkrila da mogu mnogo više od gore navedenog.

Eksperiment

Kristal je tokom cijelog svog života imala problema sa bolestima i uvijek bi pokušavala da ih riješi ljekovima iz apoteke.
Međutim, kada je svakog jutra na prazan stomak počela da pije med i limunov sok, otkrila je brojna poboljšanja:

1. Ujutro je imala više energije i prestala je da pije kafu kako bi bila budna tokom dana

2. Više nije imala problema sa infekcijama urinarnog trakta jer je ova kombinacija djeluje kao prirodni dijuretik i tako stimuliše izbacivanje toksičnih stvari iz organizma

3. Primjetila je da joj je koža znatno bolja i sjanija. Med poboljšava proizvodnju kolagena, dok limunov sok pročišćava krv – što dovodi do ljepšeg izgleda kože

4. Mlaka voda sa limunom i medom takođe može da vam pomogne pri gubljenju kilograma

Recept

Ako i sami želite da isprobate ove tvrdnje, uradite sljedeće:

– Isjecite limun na pola i uzmite jednu polovinu

– Iz nje iscijedite sok

– Dodajte kašičicu meda

– Prelijte mješavinu toplom vodom

Iako efekti neće biti vidljivi tokom noći, za nekoliko nedelja primjetićete kako vam se imuni sistem poboljšao, zajedno sa svim drugim stvarima koje je Kristal nabrojala.

(24sata.rs)