Pijuckajte vino i smanjite rizik od srčanih bolesti

Iako alkohol treba izbjegavati u širokom luku, čaša vina dnevno zdravo je i za tijelo i za duh, s čime se slažu i psihijatri i nutricionisti. Navodimo samo neke razloge.

Crveno vino izvrstan je izvor antioksidansa koji podižu razinu dobrih holesterola u krvi, a rješavaju se onih loših. To znači da smanjujete rizik bolesti srca i krvnih žila.

Umjereno konzumiranje vina može smanjiti mogućnost da dobijete osteoporozu.

Crno vino usporava rast raka na grudima ili prostati, a otpisuje rak usne šupljine.

Resveratrol je ključni sastojak crvenog grožđa, koji je poznat po tome što štiti krvne žile i eliminira krvne ugruške.

Sastojci u crnom vinu se bore protiv štetnih bakterija.

Vino smanjuje mogućnost oboljenja od kardiovaskularnih bolesti i srčanog udara, jer smanjuje mogućnost stvaranja ugruška pomoću povećanog protoka krvi.

Flavonoidi u crnom vinu smanjuju rizik raznoraznih rakova.

U umjerenom konzumiranju vina možete poboljšati svoj kolesterol i umanjiti rizik oštete arterija.

Crno vino reducira rizik od stvaranja raznih bolesti poput Alzheimerove.

error: Content is protected !!