Pijte vruće po vrućem danu, vježbajte kada ste umorni, jedite kako biste smršali, i drugi neobični savjeti koji pale!

Iako možda nisu uobičajni savjeti, ali zato ih je dobro primjeniti 

1. Nemojte prati zube odmah nakon jela

Bolje da ne perete zube odmah nakon obroka i pića, pogotovo ako sadrže puno kiseline. Primjeri su agrumi, paradajz i gazirana pića. Abrazivno djelovanje četkanja može izazvati kiselinu da napadne zubnu caklinu i sloj ispod. Najbolje je čekati barem pola sata prije četkanja.

2. Izgradite mišiće za manji broj

Kilogram mišića jednako je kilogramu masnoća, ali mišić je kompaktniji i zauzima manje prostora od masti što objašnjava zašto mišićava osoba koja teži jednaku kao i netko tko neko puniji jerojatno će stati u manji broj farmerica.

3. Kako biste izgubili na težini, jedite!

Ugljikohidrati sami ne mogu učiniti ništa osim šećera u krvi, ostavljajući vas čak i gladnijim nego prije. Dodavanje proteina i masnoća  će povećati broj kalorija vašeg obroka, ali će vam pomoći da brže napunite i ostanete duže zadovoljni, što će dovesti do konzumiranja manje kalorija.

4. Pijte vruće napitke koji će vam pomoći da se ohladite

U Indiji je normalno piti vrući čaj po vrućem vremenu. Zvuči ludo, ali prema studiji, vrući napitak po vrućem danu će vas ohladiti brže od hladnog pića. Kada pijete vruće napitke, vaše tijelo proizvodi više znojnosti koji, kad isparava, hladi.

5. Vježbajte kako biste povećali razinu energije

Nakon dugog dana na poslu, vježba je vjerovatno zadnja stvar koju želite učiniti, ali ali pokret vas može zapravo energizirati. Kroz vježbanje, napunimo umorne stanice dajući im više kisika. Tjelesna aktivnost koja gradi snagu mišića također poboljšava učinkovitost mitohondrija koje proizvode energiju u stanicama.

 


6. ‘Zamrzni’ osobe sa srčanim udarom

Hlađenje temperature pacijenta srčane aritmije na ispod 32,2 sepena Celzija – proces koji se naziva “induciranom hipotermijom” ili ubrizgavanjem s hladnom otopinom soli ili stavljanjem akumulatora na njih povećava njihove šanse za potpunim oporavkom.

Hipotermija – kada tjelesna temperatura vašeg tijela padne toliko niska da prestane normalni metabolizam i tjelesne funkcije – može dovesti do smrti, ali također može radikalno usporiti proces umiranja.

7. Zatvorite poklopac kada isperite WC

Kada puštate vodu, uvijek bi trebalo poklopiti poklopac. Ako to ne učinite, čestice vode iz WC-a će se raspršiti po kupaonici i sletjeti na raznim površinama u kupaonici poput vaše četkice za zube, a to nije nešto što želimo.