Pijan od pića i muzike: FUDBALER ZBOG SAŠE MATIĆA DOBIO OTKAZ I IZAZVAO “SAOBRAĆAJKU”

Saša Matić će i dalje pjevati, a za karijeru Bočkaja sve je upitno. Niko neće novog Vranješa u svojim redovima!


Osječki fudbaler, 22 – godišnji Petar Bočkaj nikada neće zaboraviti koncert Saše Matića, kojem je prisustvovao u Osijeku u noći s petka na subotu (prvi na drugi mart ove godine).

Kako je poznat kao veseljak i meraklija, na Matićevom koncertu je, sve su prilike, pretjerao s alkoholom. Po završetku koncerta, u noćnim satima pijan se zabio u benzinsku pumpu, a onda pokušao pobjeći s mjesta nesreće.

Prema riječima svjedoka koji su se tamo zatekli, Bočkaj se u vidnom alkoholiziranom stanju zabio u trgovinu u sklopu benzinske stanice, a razlog je navodno taj da nije mogao dočekati smjenu uposlenika da mu prodaju čokoladicu. Pri tome je prodavačica povrijeđena.

Vozač je “mercedesom” udario u prostor benzinske pumpe, tačnije trgovinu, a djelatnica je ozlijeđena, ali se zasad ne zna kakve ima ozljede. Bočkaj je pobjegao s mjesta događaja, ali je ubrzo pronađen, rekao je glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Darijo Premac za Glas Slavonije.

Veoma brzo ga je policija uhvatila i uhapsila. Tokom jutra NK “Osijek” je ekspresno s njim raskinuo ugovor. Izbacili su ga iz kluba.

Bočkaj je pravi nogometni znalac, majstor slobodnih udaraca, ali uopće ne pokušava sakriti da voli i uživati u (zabranjenim) čarima života.

“Znate, ja sam pravi seoski igrač, nogometaš, kak bi rekli, za seoske zabave – rekao je Bočkaj u jednom intervjuu

“Dajte mi dres s brojem 40! Zakaj 40? Zato kaj bum se prodal za 40 milijuna eura!

Bočkaj je priznao da vrlo često zna biti i previše povodljiv.

“Svugdje se brzo sprijateljim, svugdje se brzo snađem. I svugdje imam prijatelje. Danas ili sutra, kad nogometa više neće biti, iza mene će biti čitav niz pravih prijatelja. To je najvažnije – kazao je.

Saša Matić će i dalje pjevati, a za karijeru Bočkaja sve je upitno. Niko neće novog Vranješa u svojim redovima!