Petar Stefanović iz Niša: Krnjićev sirup protiv dijabetesa mi je doveo u red problematični pankreas

 Uz Krnjićeve preparate i Mišine savjete uspio sam za pet mjeseci dovesti svoj organizam u red. Šećer koji se kod ljekara, inače mjeri tromjesečno je zadnji put iznosio tek pet jedinica, i ne skače čak i kada poslije obroka pojedem nešto slatko

Kakav je osjećaj kada vas bolest pogodi u najboljim godinama života najbolje zna mladi Petar Stefanović iz Niša. Zdravlje ovog 30-godišnjeg vojnika naglo se pogoršalo 2016. godine kada je bez upozorenja počeo da se budi noću sa osjećajem neizdržive žeđi i ostalim podmuklim simptomima dijabetesa.

Nakon što su mu rutinske pretrage krvi potvrdile najgori scenario, a zdravlje krenulo silaznom putanjom, Petar je spas za šećer pronašao u rukama konjičkog čudotvorca Mirsada Krnjića, koji iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u liječnju ove opasne bolesti.  U kratkom telefonskom razgovoru za magazin Aura, Petar nam je ispričao kako je tekao njegov oporavak.

Mirsad Krnjić

Nigdje bez inzulinske olovke

  • Sve je počelo još 2016. godine, kada mi se dijabetes bukvalno prišunjao preko noći. Usta su mi se počela užasno sušiti tako da sam počeo spavati sa flašom vode pored kreveta, ali čim bih popio pola flaše usta su mi za deset minuta ponovo bila suha kao barut – počinje svoju ispovijest Petar Stefanović.

S obzirom da je tek stupio u vojsku, Petar nije htio ništa prepustiti slučaju i zaputio se u nišku bolnicu gdje su mu urađene krvne pretrage. Ljekari rekoše “dijabetes tip 2”.

–      Znao sam da nešto nije bilo u redu, ali sam ipak ostao šokiran ljekarskim pretragama. Izmjereni šećer mi je tog dana iznosio 19,5 jedinica, a ljekari su mi rekli da mi pankreas ne funkcioniše jer ne proizvodi dovoljne količine inzulina koji bi regulisao šećer. Nakon što sam u bolnici proveo skoro dvije sedmice, ljekari su  mi dali nekakve tablete čije ime ni sad ne znam izgovoriti i savjetovali mi da nigdje ne idem bez inzulinske olovke. Mislio sam da će sve to brzo proći, da ću jedno vrijeme piti te tablete i da će sve biti kao prije, ali grdno sam se prevario – priča nam ovaj mladi Nišlija.

Petar je u to vrijeme imao osamdeset i pet kilograma koji su mu, pored bolesnog pankreasa zadavali velike probleme tokom boravka u vojsci. Znao je da se nešto pot hitno mora promijeniti, a novi tračak nade za ozdravljenje dala mu je Brankica, kolegica iz Niša.

Doktor Mišo Vučković sa suprugom Anom: Uvijek smo tu za svoje pacijente

 

 

  Bez straha zasladim poslije jela

  • Vrijeme je prolazilo a ja sam se već polako mirio sa idejom da ću do kraja života hodati sa inzulinskom olovkom u džepu. A onda sam od Brankice, koja je bila moja kolegica iz Niša, prvi put čuo za ime Mirsada Krnjića koji je njenom zetu pomogao da se u rekordnom roku izliječi od dijabetesa. Dala mi je kontakt Miše Vučkovića, Mirsadovog saradnika iz Beograda preko kojeg sam nabavio svoju prvu terapiju i koji mi je objasnio šta sve trebam raditi kako bi liječenje bilo uspješno – kaže Petar.

Sa Krnjićevom terapijom je počeo 23. aprila 2017. godine,  od koje mu je, kako kaže ,“pankreas proradio, a zdravlje se restartovalo”.

  • Uz Krnjićeve preparate i Mišine savjete uspio sam za pet mjeseci dovesti svoj organizam u red. Šećer koji se kod ljekara, inače mjeri tromjesečno je zadnji put iznosio tek pet jedinica, i ne skače čak i kada poslije obroka pojedem nešto slatko. Ujutru bih pojeo dva lista čuvarkuće i uzeo pokoji gutljaj Krnjićevog soka, i mislim da je Mirsadova terapija zaslužna i za činjenicu da sam uspio smršati deset kilograma, tako da mi je sa 75 kilograma život u vojsci znatno lakši. Pankreas je, prema zadnjim pretragama ponovo u funkciji, a uvjeren sam da će iduće testiranje koje je zakazano za novembar potvrditi odlično zdravstveno stanje.
  • Što se tiče Mirsada Krnjića, ja se sa čovjekom nikada nisam direktno čuo, ali sam mu do neba zahvalan na njegovim preparatima i olakšanju koje mi je njegova terapija donijela. Nadam se da će moja priča pomoći i drugim ljudima koji pate od dijabetesa da shvate da ova bolest nije bauk, te da lijeka itekako ima, i to u rukama ovog konjičkog čudotvorca – kazao je Petar Stefanović.

KONTAKT TELEFON MIRSADA KRNJIĆA: 061/742-830, 061/383-325 ili 065/872-472. Pozivni za BiH 00387.