Pet znakova koji otkrivaju osobu koja je ubica vaših snova

Sigurno ste to doživjeli bar jednom u životu: uzbuđeni ste oko nečega i to kažete osobi za koju mislite da će vam biti podrška i radovati se s vama da biste na kraju otkrili da ona i nije baš toliko oduševljena. Štoviše, čini se kao da pokušava vašu ushićenost pretvori u ogorčenost.

Negativna osoba je “ubica” snova i ona vas može spriječiti da život živite punim plućima. Zapravo, zbog nje možda propuštate živjeti vaš život iz snova. Ona vas može sputavati na sljedećih pet načina.

Ona “hrani” vaš sumnje

Svatko od nas se bori s tim malim glasom negdje u glavi koji nam govori kako su snovi neostvarivi. S tim glasom se sigurno suočavate svakodnevno te se borite s njim kako biste uradili stvari koje želite u životu. Negativna osoba pojačava taj glas i uvjerava vas da vam taj glas govori istinu. Ona vaš sumnje čini stvarnima i radi na tome da ih prikaže u logičnom svjetlu.

Ona potvrđuje vaš strahove

Poput sumnje, svatko od nas se bori s nekim strahom. On je, u većini slučajeva, glavni razlog zbog kojeg ne živimo život punim plućima. Negativna osoba samo pojačava te strahove. Ona ih ističe, imenuje i daje im novu dimenziju.

Ona vas dekoncentrira

Kako biste živjeli život punim plućima potrebno je biti nevjerojatno koncentriran i ustrajn. To je “misija” koju trebate ispunjavati dan za danom. Negativna osoba će vas uvijek pokušati dekoncentrirati i odvlačiti pažnju od ciljeva koje ste sebi zacrtali. Njezin glavni prioritet je da vas obeshrabri i poljulja vaše samopouzdanje, jer je i ona sama takva.

Ona pogoršava razinu stresa

I sami ste svjesni da stres uzrokuje mnogobrojne zdravstvene probleme. Negativna osoba samo pogoršava cijelu situaciju i dovodi vas do točke u kojoj je količina stresa neizdrživa. U takvoj situaciji, što više pokušavate ublažite stres to ogorčeniji postajete glede ostvarivanja vaših snova.

Ona gleda samo sebe

Na kraju, negativne osobe manifestiraju samo stvari s kojima se one same bore. One su, blago rečeno, prestravljene. Boje se života, snova i, iznad svega, boje se da će ostati same. Način na koji se pokušavaju nositi s tim strahom je da vas pokušavaju “držati u šaci”. Vi morate učiniti ono što je dobro za vas i vaš život, a ne za nečiji drugi.

(atma.hr)