Pet teških iskustava koja jačaju svaku vezu

Iako je prirodno da se zapitate kakav će uticaj teške situacije i iskustva imati na vašu vezu, važno je da imate na umu da suočavanje sa izazovima, vas kao para, može vašu vezu učiniti jačom nego ikada ranije. Sledećih pet sigurno će to i uraditi na duge staze.

 

  • Suočavanje sa tragedijom. Trenutni šok zbog gubitka drage osobe ili bolesti u porodici može učiniti da se osjećate veoma usamljeno te je veoma važno da imate nekoga ko će vam pomoći da prebrodite datu situaciju. Iako vam je možda potrebno neko vrijeme da shvatite kako da tražite ono što vam je potrebno i kako bi vas partner najbolje razumio na način na koji vam može biti podrška, jednom kada pronađete svoj ritam, te vještine nosićete sa sobom kroz vašu vezu.
  • Preseljenje. Od beskrajnog pakovanja do podizanja tereta (i do emocionalnog opterećenja), često seljenje može biti prilično naporno. I, bez obzira da li selite skupa ili jedno od vas se seli u drugi grad (posao, školovanje i slično) sigurno ćete jedno drugome ići na živce. Ali, na kraju, to iskustvo vam može pomoći da shvatite kako vi i vaš partner izazove možete riješiti kreativno i kompromisno, a to je svakako ključ dobre veze.
  • Prelazak na novi posao. Veći obim posla, novi tim, drugačiji način pristupa radu… Prelazak na novi posao može biti stresan i prilično obeshrabrujući te su vam neminovno potrebni “dodatna” privrženost i ljubav. Ovo je pravo vrijeme da naučite kako da se međusobno podržavate i ohrabrujete, a što će vam zaista dobro doći u godinama koje su pred vama.
  • Putovanja. Iako sponatani odlazak na putovanje može zvučati dosta zabavno i primamljivo, imajte na umu da to može biti i veoma stresno. Putovanje s nekim omogućuje vam da vidite njegovo pravo lice (sve dobre i loše strane). Iskoristite stečena iskustva da naučite kako najbolje provesti vrijeme u tišini (recimo, kao što je tokom samog putovanja do destinacije) i kako da odredite međusobne prioritete koji se tiču drugih interessa i potreba.
  • Nesuglasice. Svađanje je sasvim u redu, ali samo ako je na poštenoj osnovi! Sve dok ne ciljate “ispod pojasa”, strastvena rasprava oko nečega do čega vam je stalo pomoći će vama i partneru da saznate šta vam je zaista značajno. A “preživljavanje” svađe pokazaće vam da ste oboje spremni da sarađujete i da izgladite nesuglasice kako biste ostali skupa.

(minimagazin.info)