Pet tajni zdravlja bez kojih žene u Indiji ne mogu!

Jeste li primijetili kako su Indijke uvijek najbolje plasirane na izborima ljepote?

Također, jeste li primijetili kako Indijke imaju tako graciozno, otmjeno držanje, gustu i sjajnu kosu te fantastičan, zlatni ten? U čemu je tajna? U kozmetici ili u nečem drugom?

Indijke su dakle najkarakterističnije po prekrasnoj dugoj, gustoj kosi, zlatnom tenu i intenzivnom make-upu, posebno po crnim kajal olovkama za oči.

Kajal je drevna šminka za oči metalnog sjaja i neprozirne teksture koja iznimno ističe oči. Radi se od prirodnih sastojaka koji su dobri za zdravlje očiju – pepela pomiješanog s uljem ili, još bolje, bademovim maslacem koji će i nahraniti nježnu kožu.

Kokosovo ulje obilato koriste za kosu, masažu vlasišta i za hidrataciju kože. Zagrijati 1 žlicu kokosovog ulja i umasirati u vlasište i kosu. Ostaviti 2 sata i isprati.

Kurkuma je najčešći sastojak maski za taj predivan zlaćani ten (pomiješana s jogurtom i medom). Pomiješati 1 žličicu kurkume s malo meda i jogurta da dobijete gustu pastu. Držati 20 minuta i isprati.

Slanutkovo brašno je uvijek prvi izbor kao sredstvo za piling kože kako bi bila glatka i čista (pomiješan s kurkumom i limunom). Pomiješati 1 žlicu tog brašna s malo limunova soka i žličicom kurkume. Staviti na lice 15 min, istrljati i isprati.

Amla prah (biljka puna C vitamina) je glavni sastojak maske za tu fenomenalnu, gustu i jaku kosu te kao prevencija sjedim vlasima. Pomiješati amla prah s toplom vodom u pastu, nanijeti na kosu, staviti kapu za tuširanje. Držati pola sata i isprati. Amlu nabavite u trgovinama zdrave hrane.