Zbog ovih tajni su Ruskinje tako lijepe!

Pješačenje, povrće, masaža, dobra šminka i maska od jaja

Ljepota Ruskinja nadaleko je slavna i mnogi se slažu da su one među najljepšim ženama svijeta. Osim gena, svoju očaravajuću, eteričnu ljepotu i šarm Ruskinje zahvaljuju i određenom stilu života, a mi smo ukrali njihovih pet tajni.

1. Puno pješačenja kao najdraža rekreacija
Ruskinje više od bilo koje vježbe vole pješačenje, čak i po najoštrijim ruskim zimama.
Nakon pješačenja druga najomiljenija rekreacija im je plivanje, zatim vožnja bicikla, vježbanje u teretani, odlazak u spa centre, ali i redovno praćenje novina u kozmetičkoj industriji.

2. Povrće i bilje u tanjiru i u kupatilu
Ishrana Ruskinja bogata je korenastim povrćem, a u tanjirima svakodnevno se nađu i tople supe od povrća.
Među najčešćim biljkama i začinskim biljem u njihovim kupatilima mogu se naći hmelj, trputac, kopriva i djetelina koje koriste za održavanje svježine i zdravlja kože, ali i kod njege tjemena kao i za sjajnu kosu, veći volumen i jače vlasi.

3. Lupkanje po licu za dugovječnu mladolikost
Ruskinje se služe nekim neuobičajenim metodama kako bi lice učinile svježijim, zdavijim i mlađim. Jedan od trikova kojim se koriste je lagano lupkanje po licu kada nanose šminku što pospješuje cirkulaciju i pomaže da koža što duže izgleda svježe.
Ruskinje su poznate po svojim velikim, očaravajućim očima, a njih naglašavaju obilnim slojem maskare i bogato nanesenim sjenkom.

4. Make-up za ljepotu i zaštitu
Ruskinje su nadaleko poznate i po svojoj nježnoj, svijetloj puti i besprijekornom tenu što, između ostalog, zahvaljuju i hladnom ruskom vazduhu koji zatvara pore i pospješuje zatezanje kože. Uz ten poput alabastera nose odvažne boje ruževa, favoriti su im crvena i smeđa, a na ruž često još nanesu i sjaj za maksimalan utisak.

5. Maska od jaja za lice i kosu
Ruskinje su pobornice prirodnih tretmana ljepote, naročito kada je riječ o licu i kosi. Jedan od najdražih kućnih recepata je:

Za lice:
– umijte lice toplom vodom i osušite ga tapkanjem peškirom
– razbijte jaje i odvojite bjelance od žumanca
– za masku koristite bjelance sa malo mlijeka
– masku nanesite na lice i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta
– isperite lice hladnom vodom

Za kosu:
– žumancu dodajte malo maslinovog ulja i meda i dobro promiješajte
– masku nanesite na kosu i držite je jedan sat
– operite kosu šamponom kao i inače.