Pet razloga zašto stalno trčite na WC

Trčiš li stalno na WC bez obzira koliko vode piješ i jesi ili nisi prehladila jajnike i/ili mjehur, to bi moglo ukazivati na niz drugih problema, prenosi portal Prevention.
Svaki odlazak u kino tebi je noćna mora jer moraš uvijek biti blizu izlaza, tj. što bliž WC-u zbog svog pretjerano aktivnog mjehura.

Ako si se ikada zapitala zašto si stalno na putu prema WC-u, ovo bi mogli biti neki od razloga koji to uzrokuju.

Možda uistinu imaš mali mjehur
‘Normalni’ mjehur može se napuniti s otprilike dvije šoljice mokraće. Ako ideš stalno na WC, a količina koju izmokriš je manja od ove, to bi mogao biti problem.

Možeš uvijek trenirati svoj mjehur tako da malo trpiš kada ti se piški kako bi se on proširio i mogao primiti veći kapacitet u budućnosti.

Piješ premalo vode
Kada piješ manje vode, mokraća postaje koncentriranija i kao takva više iritira mjehur, što te i tjera na WC.

Naravno, učestalo ćeš piškiti i budeš li unosila previše vode u organizam. Najbolje je piti onoliko vode da ti mokraća bude svjetlo žuta, ne pretamna, ne presvijetla.

Imaš neku infekciju ili žučne kamence
Urinoinfekcije ili žučni kamenci mogu iziritirati mjehur i tako te tjerati češće na WC. I jedno i drugo stanje dolazi s ostalim simptomima prema kojima možeš prepoznati o čemu se radi.

Trebaš ojačati mišiće zdjelice
Da, ovdje govorimo o Kegelovim vježbama. Potrebe su pogotovo nakon trudnoće i poroda kada se ne oštete samo mišići i tkivo rodnice, već i urinarnog trakta. Ne samo da će ti pomoći oko ovog problema, nego ti može općenito poboljšati zdravlje.

Uzimaš neke lijekove
Lijekovi za mokrenje ili diuretici se često koriste u liječenju visokog krvnog pritiska. To može poticati bubrege da proizvode puno mokraće.

No, na WC te učestalo mogu tjerati i lijekovi za anksioznost, depresiju i slična mentalna stanja.