Pet najčudnijih ljudi svih vremena: Medicina ovo nije mogla objasniti

Ella Harper (1870.-1921.)

Poznata kao djevojčica deva, kako su je zvali, imala je rijetko stanje poznato u ortopediji koje se naziva kongentilanu hiperrastezljivost koljena zbog čega su joj koljena bila okrenuta naopako pa su joj noge podsjećale na devine. Hodala je na nogama i rukama jer joj je tako bilo lakše, a tijekom 1886. postala je cirkuska zvijezda koja je punila naslovnice novina. Zbog svoje popularnosti dobivala je tad prilično visoku plaću od 200 dolara sedmično. Nakon što se povukla iz cirkusa, udala se za Robert L. Savelyja.

Fannie Mills (1859. – 1899.)

Mnogi su Fannie zvali djevojkom s velikim stopalima jer je ona upravo to i bila. Naime, Fannie je imala Milroyevu bolest koja uzrokuje rast stopala do abnormalnih veličina. Fannie je imala stopala velika 43 centimetra.

Maurice Tillet (1903. – 1954.)

Mauricea su zvali francuskim anđelom. Imao je akromegaliju koja je uzrokovala da njegove kosti previše rastu i zadebljaju se. Maurice se bavio hrvanjem te je čak 1940-ih godina proglašen svjetskim prvakom teške kategorije.

Frank Lentini (1881. – 1966.)

Franka su zvali i Veliki Lentini. Imao je tri noge i sve tri su bile u potpunosti funkcionalne. Naime, Lentini je djelomično apsorbirao svog sijamskog blizanca u majčinoj utrobi. Blizanac je bio spojen za Franka kralježnicom te, da su se obojica rodili živi, imali bi zajedničku zdjelicu. Frank je tijekom cijelog života nastupao je u američkom cirkusu, a jedna od točaka mu je bila da trči po pozornici i trećom nogom šuta nogometnu loptu. Kasnije se i oženio te dobio djecu, ali nikad nije napustio cirkus.

Jean Libbera (1884-1936)

Libberu su zvali čovjekom s dva tijela. Naime, također je rođen s parazitskim blizancem, ali njegov je bio pričvršćen za prsa. Rendgenske snimke pokazale su kako je u njegovom tijelu bila mala glava veličine promjera oko 15 centimetara dok je ostatak parazitskog blizanca bio izvan. Svom bliznacu čak je dao i ime Jacques (iako nije bio živo biće već izraslina).

(novi.ba)