Pet jutarnjih navika kojima bi trebalo započeti dan

Naša jutarnja rutina uvijek je ista… A tako malo treba da promijenimo navike i uz jednostavne i korisne savjete dan koji započinjemo učinimo ugodnijim i lakšim!Odabrali smo nekoliko jutarnjih rutina za koje smo sigurni da ih do sada niste isprobali.

Masirajte svoje uši

Masiranje ušiju može vam pomoći da se razbudite. Ovo možete napraviti rano ujutro dok još ležite u krevetu. Stimulisanjem ovih osjetljivih dijelova tijela možete obezbijediti veću energiju i osjećaj živosti.

Popijte čašu tople vode s limunom

Puno je razloga zbog kojih bi trebalo zamijeniti kafu čašom tople vode. Poboljšaće rad vašeg sistema za varenje, bubrega i želuca.  Takođe, ovaj napitak jača imunitet i rezultate ćete vrlo brzo vidjeti. Ako se odlučite za ovu metodu, poželjno je pričekati 20 do 30 minuta prije ne što doručkujete.

Očistite jezik

Svi znamo da je potrebno oprati zube barem dvaput na dan. No, ne bi trebalo stati samo na tome, brojne bakterije nalaze se i na jeziku, i zbog toga možete imati loš zadah. Takođe, bakterije na jeziku mogu da budu razlog zbog kojih vam se zubi ubrzano oštećuju. Pripazite samo da ne budete pregrubi prilikom čišćenja.

Pojedite kašičicu meda

Med vas napuni energijom, stimuliše vaše pamćenje i produktivnost. Takođe, smanjuje nivo alergija. Med bi svakako trebalo da bude svjež i prirodan, i ne biste smjeli da ga konzumirate barem 15 minuta prije jela. Ako vam je med presladak, razrijedite ga u čaši vode.

Operite usta otopinom hidrogen peroksida

Možete završiti jutarnju rutinu pranjem usta pomoću otopine hidrogen peroksida. Ne postoji nikakva opasnost od ovoga dok god se držite pravila: 5-7 kapljica od 3 % otopine u 50 ml vode.

(ljepotaizdravlje.hr)