Pet jelovnika za vas – sa trpeze Anđeline Đoli

Ona je rođena da bude zvijezda! Sve što radi, podložno je oku javnosti, bilo da se udaje, razvodi, tetovira ili usvaja djecu – pa čak i kad skida kilograme nakon trudnoće – ona puni novinske stupce.
Ono što je sredinom osamdesetih u svijetu muzike bila Madonna danas je u svijetu glume – Anđelina Đoli.

angelina jolie
I iako njen brat Džejms Hejven Vojt tvrdi da je za njen izgled zaslužan altruizam – Anđelina to negira.

– Ne jede puno jer osjeća grižu savjesti zbog ljudi koji nemaju šta jesti.
“Njen život se promijenio poslije posjete Etiopiji. Tamo je navikla na periode kada ima vrlo malo ili uopšte nema hrane, tako da ima smanjen apetit i zbog toga drugačiji odnos prema hrani”, kaže Džejms Hejven Vojt.

Njegove navode, glumica je oštro demantovala, iznijevši u javnost svoj jelovnik.

– Samo se zdravo hranim. Pored toga, zahvalna sam na dobrim genima, a i sa djecom provodim svo svoje slobodno vrijeme. Oni troše moje kalorije – otkrila je Anđelina.

U jelovniku koji prakticira holivudska diva, prednost se daje vodi, voću i mlijeku.
Hrana se jede u tačno određenom vremenskom periodu, a jelovnike možete kombinirati.

JELOVNIK

1. JELOVNIK

07.00 h – kornfleksa 60 g, 60 g nastrugane jabuke, 200 ml nemasog mlijeka
10.00 h – 70 g tosta, 40 g nemasnog sira, 70 g paradajza
13.00 h – 150 g neke morske ribe barene ili pečene, 200 g paste sa padadajz sosom, ½ grejpfuta
16.00 h – 1 mala zemička sa nemasnim topljenim sirom i 1 čajna kašičica meda
19.00 h – 150 g bijelog mesa, 200 g mladog krompira, velika porcija zelene salate, 125 g salate od svježeg voća

2. JELOVNIK

07.00 h – 125 g kaše od ovsa i 200 ml nemasnog mlijeka
10.00 h – 25 g integralnog hljeba i 75 g sardela, 75 g grožđa
13.00 h – 75 g piletine, 75 g pečenog krompira, 175 g brokula na pari, 75 g mandarina
16.00 h – 3 krekera i 115 g mehkog sira
19.00 h – 125 g pasulja, 200 g krompira, miješana salata od pečurki i povrća

3. JELOVNIK

07.00 h – 50 grama pšeničnih klica, 200 ml nemasnog mlijeka
10.00 h – pire od jedne banane i 60 g jagoda, 1 palačinka i jedno jaje
13.00 h – 150 g lososa, 50 g graška i 1 keks
16.00 h – kornfleks od 30 g, 150 ml soka od narandže
19.00 h – 130 g bijelog mesa sa limunovim sokom i paradajzom, 100 g pečenog krompira, 200 g pudinga od riže, 60 g svježih ribizli

4. JELOVNIK

07.00 h – koktel od voća (80 g banana, 60 g malina), 350 g nemasnog mlijeka
10.00 h – 125 g pasulja, 50 g integralnog hljeba i jedna jabuka
13.00 h – 125 g piletine, 50 g riže sa začinima, miješana salata
16.00 h – 2 keksa od integralnog brašna, 25 g sira, 1 kruška
19.00 h – 75 g teletine, 2 paradajza, 125 g karfiola, 200 g pudinga od riže, 1 kašičica meda

5. JELOVNIK

07.00 h – 50 g ovsenih pahuljica sa 200 g nemasnog mlijeka
10.00 h – omlet od dva jaja i 50 g sira, 1 paradajz na roštilju, 25 g tosta od integralnog brašna
13.00 h – 125 g pastrmke kuhane na pari i 75 g špageta sa sosom i zelenom salatom, pečena jabuka sa 25 g grožđica
16.00 h – 30 g kornfleksa, jedna banana
19.00 h – 125 g barene šunke sa 50 g sosa od peršuna, 25 g graška, 25 g slatkog kukuruza šećerca, 25 g mrkve, 50 g mladog krompira, 2 breskve sa malo nemasnog šlaga

(aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!