Pet brutalno iskrenih razloga zašto je pratner prekinuo s vama

Došlo je do prekida i nekako se ne možete otrgnuti osjećaju da ste vi “krivi” zbog toga? Zapravo, nije do vas. Sljedeći razlozi to i pokazuju.

  • Spreman je da krene dalje u životu. Bez tebe. Prije izvjesnog vremena, vaši putevi su se ukrstili i vas dvoje ste se zaljubili. Bilo vam je zabavno skupa, putovali ste skupa, kuhali ste jedno drugome… Živjeli ste, voljeli ste, smijali ste se. Ali sada, vaši putevi počeli su da se razilaze. Oni idu u različitim pravcima i ka različitim destinacijama. Možda je to jedno od vas dvoje i primijetilo ili ste možda čak oboje svjesni da zajednička budućnost više nije izgledna. Stvari se mijenjaju. Ljudi se mijenjaju. Život, jednostavno, tako funkcioniše. A ponekad, to je prilično bolno.
  • Zaljubio se u drugu. A to ne mora nužno značiti da te više ne voli ili da je zaboravio na vas dvoje. On te, najvjerovatnije, još uvijek voli, ali ima i druge želje. Ako je on sretniji s nekom drugom, pusti ga. Nemoj nikada pokušavati da ga “vratiš”. Jer, čak i da ga vratiš, vratićeš samo pola njegovog srca. Druga polovina je nestala. Nema je više. Za tebe ne postoji. Za vašu vezu ne postoji. Nemoj se zakopati u beskorisnu igru čekanja. Kreni dalje.
  • On te nikada nije istinski ni volio. Odlučio se upustiti u vezu, jer si to ti predložila. Ideja mu, u tom trenutku, nije zvučala loše i nije htio da te odbije. Jednostavno, odlučio je da vidi šta će biti. Da li je želio vezu s jednakom željom kao i ti, u datom trenutku? Pa, istina je da, možda, to tada ni sam nije znao. Neki muškarci žele da se “zabave”. Oni nisu za “ozbiljno obavezivanje”. Možda nisu spremni za to, ali to ne znači da su loši ljubavnici ili saputinici. Zapravo, ta njihova bezbrižnost mogla bi i biti razlog zbog kojeg je veza bila tako uzbudljiva. Ali ne, nije te istinski volio. Sviđao mu se koncept da bude u vezi, ideja da ga neko voli i brine o njemu. Ali, činjenica je da se neće zadržati s tobom. Čim mu se ukaže neka “bolja opcija”, dignuće jedra.
  • Izgubio je osjećaj i dodir. Ljubav je osjećanje i, kao i svaka druga osjećanja, ljubav može da izblijedi. Ponekad se to desi nakon dužeg vremenskog perioda, a ponekad je za to potrebno svega par dana. Neki parovi se razilaze, jer između njih više nema seksualne privlačnosti. Dodir je nestao. Drugi ostaju skupa, ali znaju da to više nije to i da ih privlače drugi ljudi. Čak i kada pokušaju da ponovo rasplamsaju strasti i da počnu ispočetka, često je veoma kasno.
  • Više nije sretan s tobom. Negativna osjećanja i misli prodrli su u vezu. Malo toga u vezi izgleda zanosno. Imate lijepe uspomene, ali one su samo to – uspomene. Sada, dolazi do nepoštovanja i razočarenja. Nepovjerenje i ljubomora bacili su sjenku na ljubav koju ste imali. Možda se desilo nešto traumatično. Željeli biste da to zaboravite, ali jednostavno ne možete. Ovo može uključivati varanje, neželjenu trudnoću, zavisnost, roditeljska neslaganja i tako dalje. Sada se češće i svađate. Stvari su često “naduvane”. Oboje to znate, ali nijedno nije spremno na kompromise. To može biti test vaše ljubavi, ali ujedno i tačka za koju znate da predstavlja kraj.