Peruanska Anabelle: Opsjednuta lutka noću šeta kućom i napada djecu dok spavaju

Porodica Nunez iz peruanskog gradića El Kalaoa tvrdi da plavooka lutka Sarita tokom noći pravi jezive zvukove i napada djecu dok spavaju čemu svjedoče i bizarne ogrebotine po njhovim tijelima.

Čudne stvari su se počele dešavati prije sedam godina kada je Ivona, majka troje djece, lutku dobila na poklon od rodice koja se preselila u drugi grad. Ivona je za lokalne medije izjavila da je lutku držala na polici u ćošku prostorije, međutim svakog jutra lutka bi se nalazila na drugom mjestu poput kuhinjskog stola ili bi ih posmatrala sa kauča u dnevnoj sobi.

Osamnaestogodišnji Sven kaže kako se skoro svako jutro otkad je lutka došla u njihovu kuću budio sa modricama i ogrebotinama po tijelu. Njegova sestra Angie tvrdi da često čuje čudne zvukove kako dopiru iz lutke koji zvuče poput molitve na latinskom jeziku. Nakon njihovih jezivih svjedočenja, lutka je ubrzo postala poznata kao “peruanska Anabelle”, po najozloglašenijoj ukletoj lutki na svijetu.

Porodica je ubrzo odlučila da potraži pomoć parapsihologa koja je tokom rituala čišćenja kuće od zlih duhova u jednoj sobi otkrila prisutnost duha misteriozne žene koja je prije nekoliko godina živjela u toj istoj kući i koja je sebi oduzela život na tom istom mjestu.

U pomoć porodici Nunez ubrzo su pozvani istraživači paranormalnog koji su otkrili da se u lutki nalazi izuzetno zla sila koja želi nauditi porodici.

U nadi da će umiriti zle sile koje su im napale kuću, Ivona je u pomoć pozvala sveštenika koji je  posebnim ritualom zaštitio kuću od daljih napada i savjetovao porodici da lutku što prije unište.

(mirror.co.uk)