Pažnja: SA OVIM FRIZURAMA ŽENE SU DESET GODINA STARIJE!

Šta sve treba izbjegavati na kosi kako svom izgledu ne bi dodali koju godinu više


Odabir frizure može napraviti puno toga za naš izgled – pomladiti nas, savršeno uokviriti lice, istaknuti oči ili nas postarati za nekoliko godina (što nikako ne želimo!). Kako bi žene izbjegle tu opciju, u nastavku donosimo najčešće greške u stiliziranju kose koje bi trebala izbjegavati:

1. Prestilizirana frizura
Ako svom licu želiš dodati mladenački izgled, pri oblikovanju frizure izbjegavaj previše tapiranja, uvijanja i laka za kosu. Asimetrični i nesavršeni oblici ne samo da su u trendu, već i odvraćaju pažnju od bora!

2. Boja kose u jednoj nijansi
Monotona i bezlična boja kose postarat će te za nekoliko godina i izbrisati sjaj s lica. Stoga se kod bojenja kose prepusti u ruke stručnjaka koji će odabrati najbolju nijansu za tvoj ten i istovremeno je iznijansirati kako bi izgledala što prirodnije.

4. Preduga kosa
I dok je duga kosa jedna od najpoželjnijih ženskih frizura, upravo ona može učiniti da izgledaš starije, posebno ako je riječ o bezličnoj frizuri s razdjeljkom na sredini. Redovito šišana kosa izgleda neusporedivo bolje, čak i onda kada ošišaš samo vrhove. Osim toga, pretjerano duge vlasi povlačit će tvoju kosu prema dolje, a samim time dodavati nepoželjne bore tvom licu.

5. Staromodna frizura
Neke frizure nikada ne izlaze iz mode, ali s vremena na vrijeme treba ih osuvremeniti i modernizirati. To posebno vrijedi za natapirane šiške, prugaste pramenove i previše laka. Izbjegavaj ih u širokom luku! (miss7)